AstraZeneca-vaksinen:

Frykter ryktet blir påvirket

Overlege Are Berg ved Folkehelseinstituttet tror at negative nyheter om AstraZeneca-vaksinen påvirker vaksinens rykte på et dårlig vis.

STOPPER: Smitteverndirektør Geir Bukholm forklarer hvorfor Norge stopper vaksineringen med AstraZenecas coronavaksine. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag opplyste Folkehelseinstituttet at de midlertidig stanser vaksinering med AstraZeneca-vaksinen i Norge. FHI-overlege Are Berg sier at han tror at det vil påvirke vaksinekandidatens rykte på et dårlig vis.

- Det tror jeg at påvirker det på et dårlig vis. Det er ikke noe rart. Det er jo en av de tingene som er veldig uheldig, eller leit, med denne avgjørelsen som vi føler at vi er nødt til å ta, sier Berg til Dagbladet og fortsetter:

- Vi var jo på et godt sted, tenkte vi. Det har kommet bedre data fra Storbritannia om bedre effekt, så dette mulige sikkerhetsproblemet er uheldig, selvfølgelig. Så det blir spennende å se hvordan dette blir videre, men vi skal jobbe hardt for å finne ut av om det virkelig er noen sammenheng her.

Ryktet

Vaksineringen ble stanset etter mistanker om at vaksinen kan knyttes til alvorlige tilfeller av blodpropp. På nåværende tidspunkt har det ikke blitt konstatert en sammenheng, men helsemyndighetene trenger tid til å undersøke dette nærmere.

Innledningsvis var det nettopp denne vaksinen som lå lengst framme i kappløpet. Men i slutten av 2020 rykket Pfizers vaksinekandidat forbi, og kunne vise til bedre effekt mot alvorlig covid-19-sykdom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer