Fotball-VM i Russland

Frykter Salah ødelegger russernes fotballfest

Men russiske fans er klare for å banke Egypt. I hvert fall på tribunene.

VIL HEIE HØYEST: Nikita, Olga, Dmitrij og Anastasia fra Ekatarinaburg lover å støtte sitt lag i kveldens skjebnekamp. Foto: Dagbladet / Sergej Gratsjov
VIL HEIE HØYEST: Nikita, Olga, Dmitrij og Anastasia fra Ekatarinaburg lover å støtte sitt lag i kveldens skjebnekamp. Foto: Dagbladet / Sergej Gratsjov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Det er fotballfeber i Russland. Åpningskampen i årets VM, som Russland sensasjonelt vant 5 - 0 mot Saudi-Arabia, har gitt det på forhånd nederlagsdømte Russland vind i seilene, og håp i hjertene.

Vil gi alt

Klokka ni i kveld lokal tid (klokka åtte norsk tid) møter Russland Egypt på Krestovskij stadion i St. Petersburg, som har plass til 66 800 tilskuere. Og de - nettopp tilskuerne - er klare.

- Vi er villige til å gi alt for Russland i denne kampen, sier Dmitrij, rett utenfor fan-sonen ved den kjente Blods-kirken i sentrum av St. Petersburg.

- Det er historisk å arrangere VM, og se å sitt eget lag spille på hjemmebane. Det er en sjanse i livet, sier Dmitrij. Han er sammen med Kirill, Olga og Anastasia, og har kommet fra millionbyen Ekatarinaburg i Ural for å støtte sitt lag, et Russland i en sjelden framgang.

Et sannhetens øyeblikk

- Vi er jo veldig spente, kanskje vi ikke fikk ordentlig motstand i åpningskampen. Men jeg er optimist, og tror på 2 - 0 til Russland, sier Dmitrij. Sønnen Kirill er også optimist, og tror på 2 - 1 til Russland, i en kamp som vil være et sannhetens øyeblikk for vertslandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer