Frykter salmonella fra smuglerkjøtt

Tollvesenet har til nå i år beslaglagt tre ganger så mye kjøtt som i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tollvesenet har til nå i år beslaglagt tre ganger så mye kjøtt som i fjor. Mattilsynet frykter at ukontrollert smuglerkjøtt til Norge kan gi utbrudd av salmonella.

- Norge er i dag fritt for salmonella, men hvis vi får et utbrudd i befolkningen er det vanskelig å bli kvitt, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen i Mattilsynet til Dagsavisen.

Første halvår i år ble det beslaglagt 34.500 kilo kjøtt, mot 13,6 tonn i samme periode i fjor. Hele 29.000 kilo ble tatt på Svinesund, går det fram av Tollvesenets halvårsrapport.

Politiet og Tollvesenet er ikke i tvil om at kjøttsmuglingen fra Sverige til Norge er organisert, og at kjøttet havner i butikker og restauranter.

Beslaget av kjøtt stammer ikke fra privatpersoner, men fra folk som smugler for salg innenlands, sier fungerende toll- og avgiftsdirektør Asle Farberg til NTB.

Mattilsynet tror beslagene bare er en dråpe i havet, og at det årlig smugles minst 2.000 tonn kjøtt inn i Norge.

(NTB)

SMULGERKJØTT PÅ GRILLEN? Mattilsynet frykter at ukontrollert smuglerkjøtt til Norge kan gi utbrudd av salmonella.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer