Frykter salmonella fra smuglerkjøtt

Tollvesenet har til nå i år beslaglagt tre ganger så mye kjøtt som i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet har til nå i år beslaglagt tre ganger så mye kjøtt som i fjor. Mattilsynet frykter at ukontrollert smuglerkjøtt til Norge kan gi utbrudd av salmonella.

- Norge er i dag fritt for salmonella, men hvis vi får et utbrudd i befolkningen er det vanskelig å bli kvitt, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen i Mattilsynet til Dagsavisen.

Første halvår i år ble det beslaglagt 34.500 kilo kjøtt, mot 13,6 tonn i samme periode i fjor. Hele 29.000 kilo ble tatt på Svinesund, går det fram av Tollvesenets halvårsrapport.

Politiet og Tollvesenet er ikke i tvil om at kjøttsmuglingen fra Sverige til Norge er organisert, og at kjøttet havner i butikker og restauranter.

Beslaget av kjøtt stammer ikke fra privatpersoner, men fra folk som smugler for salg innenlands, sier fungerende toll- og avgiftsdirektør Asle Farberg til NTB.

Mattilsynet tror beslagene bare er en dråpe i havet, og at det årlig smugles minst 2.000 tonn kjøtt inn i Norge.

(NTB)

SMULGERKJØTT PÅ GRILLEN? Mattilsynet frykter at ukontrollert smuglerkjøtt til Norge kan gi utbrudd av salmonella.