Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter sammenbrudd på nettet

Dataeksperter frykter totalt sammenbrudd i sine datasystemer når 'hele verden' klikker seg frem til Clintons synder på nettet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapporten på Internett i dag

- Clinton løy for storjuryen

Rundt klokka 20.00 i kveld vil sjokk-rapporten bli lagt ut på nettet. Her kan du lese rapporten: Kaos på nettet

Hele 445 sider av rapporten offentliggjøres på internett sent i ettermiddag amerikansk tid. Det er ventet at flere millioner mennesker verden over vil logge seg inn på The House of Representatives sine hjemmesider. Data-ekspertene i kongressen frykter totalt sammenbrudd i sine datasystemer når 'hele verden' klikker seg frem til Clintons synder. Hver måned logger omlag 200 000 mennesker seg på sidene hvor Starrs rapport skal offentliggjøres.

For å illustrere hva som kan skje kan man bruke saken mot den britiske au-pair jenta Louise Woodward. Da dommeren offentliggjorde dommen på nettet tok det ikke lang tid før hele datasystemet var lammet. For å unngå dette, forsøker dataekspertene å sette opp flere lenker til nettsteder hvor rapporten også legges ut.

Detaljert

I morges kalte presidenten sammen til kombinert frokost og bønnemøte med sine nærmeste. Om det vil hjelpe får tiden vise.

Mye tyder på at den nidkjære Starr har en meget detaljert beskrivelse av hvordan Clinton løy under ed da han vitnet i Paula Jones-saken.

Men mer oppsiktsvekkende er at Starr også skal ha bevis for at Clinton løy foran storjuryen i august i år. Presidenten benektet da å ha hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky da han vitnet i Jones-saken. Clinton ble senere tvunget til å innrømme at han hadde et 'upassende forhold' til Lewinsky, men nektet for at forholdet var seksuelt betont. Ifølge ABC kan Starr bevise at forholdet var seksuelt i sin rapport.

Misbruk av makt

To andre punkter i rapporten konkluderer med at Clinton misbrukte sin posisjon som president. Han skal ha tvunget Secret Service-agenter til å hindre etterforskningen mot ham. Dette har også presidenten nektet.
Clinton har også nektet for at han tvang Monica Lewinsky til å lyve om sitt forhold til ham. Dette har Lewinsky bekreftet.
Nå kan Starrs rapport bevise at han faktisk tvang henne til å ikke si sannheten, melder nyhetskanalen.

Det er medlemmene i den amerikanske kongressen som avgjør om Bill Clinton skal stilles for riksrett. Det kan skje dersom de kommer til at han har hindret rettens arbeid, løyet under ed eller misbrukt sin makt.

(Dagbladet :på nettet)

NEDTELLING: På denne nettsiden vil Kenneth Starrs rapport bli lagt ut for publikum i kveld. Rapporten kan bety slutten for Bill Clintons karriere som president.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media