Frykter savnedes bil kan ha havnet i sjøen

To menn forsvant lille julaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Bilen med de to savnede utenfor Mandal kan ha havnet i vannet, tror politiet. Det ble fredag lett etter spor på bryggekanter og langs veier nær vann.

Letingen torsdag og fredag hadde fredag ettermiddag ikke gitt politiet noen pekepinn på hvor de to savnede kan være. Arbeidet artet seg som å lete etter nåla i høystakken for politiets mannskaper, frivillige, samt venner og familiemedlemmer av de to mennene på 26 og 52 år.

Mangelen på synlige spor som kan lede søkene i en konkret retning har fått politiet til å jobbe med teorien om at bilen kan ha kjørt av veien og kommet under vann.

- Vi retter hovedinnsatsen i letearbeidet mot lokale veier i området rundt boligen til den eldste av de to mennene, og ser spesielt på veier som ligger nær vann. Vi sjekker også bryggekanter og lignende for spor etter utkjørsler, sier operasjonsleder Bård Austad i Agder politidistrikt til NTB.

Forsvant sammen

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal bekrefter at hovedteorien til politiet er at de to savnede skal ha kjørt av gårde i sportsbilen til 52-åringen etter at den yngste av de to skal ha ytret sterkt ønske om å få prøvekjøre den.

- Det er kanskje ikke en spesielt god ledetråd, men det er den eneste vi har. De kan ha kjørt ut i denne settingen, sier Gabrielsen.

- Hvis de hadde kjørt i en fjellvegg, ville bilen vært synlig, men ikke hvis de har kjørt av veien og for eksempel ut i vannet. Men vi har ikke lukket øynene for andre muligheter, sier Austad.

Rogaland politidistrikt er koblet inn i saken, i og med at den eldste av de to savnede har leilighet i Stavanger. Politiet ser også på mulighetene for at de to kan ha lagt ut på en lengre tur og forlatt området fullstendig.

Sportsbil

De to ble sist sett da de forlot utestedet Berzerk i Mandal ved 3-tiden natt til julaften. 26-åringen ble meldt savnet av sin familie da han ikke kom til middag julaften.

Politiet mener de to oppholdt seg sammen i leiligheten til 52-åringen i Mandal natt til julaften etter å ha kommet seg dit med drosje. De skal senere ha forlatt stedet, mest sannsynlig i 52-åringens bil, mener politiet.

- Han har en svart Mercedes sportsbil som vi vet sto utenfor hjemmet hans tidligere på kvelden, men som nå er borte. Derfor frykter vi at de kan ha tatt seg en kjøretur og havnet utfor veien uten at noen har merket det, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Det har ikke lyktes politiet å komme i kontakt med mobiltelefonene deres, som trolig er avslåtte.

Vil etterlyse

Natt til fredag kjørte politipatruljer fra Mandal til Stavanger. Den ene patruljen fulgte hovedveien E39, den andre fulgte riksveien som går via Evje og Sirdal til Stavanger. Letingen var resultatløs.

Fredag fortsetter søkene langs veinettet i området, spesielt de mindre lokale veiene, samt riksveiene. Det blir også drevet etterretning og tatt avhør av vitner.

- Hvis søkene i dag ikke gir resultater kommer vi trolig til å gå ut med navn og bilde på to savnede. Da vil vi også etterlyse dem nasjonalt igjennom politiets kanaler, sier Gabrielsen.

Austad regner med at et politihelikopter vil bli satt inn i letingen i løpet av fredagen. Det ble rekvirert tidligere på dagen, men ble stående værfast på Gardermoen på grunn av tett tåke.

(NTB)