ETTERSLOKKING:  Brannsmannskap, politi og ambulansepersonell på branntomta i Espemyråsen i Gjerstad i ettermiddag. FOTO: OLAV SVALAND, AGDERPOSTEN
ETTERSLOKKING: Brannsmannskap, politi og ambulansepersonell på branntomta i Espemyråsen i Gjerstad i ettermiddag. FOTO: OLAV SVALAND, AGDERPOSTENVis mer

Frykter savnet kvinne (56) skulle redde hundene først

To sønner kom seg ut av brennende hus i Gjerstad. Mora kom seg trolig aldri ut. Kriseteam koplet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 56 år gammel kvinne fra Gjerstad fryktes omkommet etter en boligbrann i Espemyråsen i Gjerstad i Aust-Agder i natt.

Kvinnen bodde i det avsidesliggende huset mellom Gjerstad sentrum og Vegårshei sammen med sine sønner på 31 og 32 år.

Huset har brent helt ned til grunnmuren, og i ettermiddag var det fortsatt så varmt i ruinene at brannmannskap og etterforskere ikke kunne lete i branntomta.

Kriseteam - Kvinnen har status som savnet, men vi frykter at hun har omkommet. Kriseteamet i Gjerstad kommune er koplet inn, og den ene av sønnene er under behandling på sykehuset i Arendal, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Det var kvinnen og de tre sønnene som bodde i huset. Alle tre var hjemme i natt, og politiet har ingen grunn til å tro at det var flere personer i huset da brannen ble oppdaget.

De to sønnene kom seg ut, og fikk varslet politi og brannvesen klokka 05.14.

- Hundene kom seg ikke ut Politiet kan ikke bekrefte opplysninger fra NRK Sørlandet om at mora først skulle hente noe inne i huset mens sønnene kom seg ut. Det var flere hunder i huset da brannen brøt ut.

- Vi vet at det var flere hunder i huset. De har med all sannsynlighet heller ikke kommet seg ut. Men vi har ikke fått kartlagt brannårsaken og hva som skjedde med beboerne da brannen ble oppdaget, blant annet fordi vi ikke har avhørt de to sønnene, sier operasjonsleder Ove Austenaa til Dagbladet.

Huset var overtent selv om første brannmannskap var framme kort tid etter varsling. Politiet vet foreløpig ikke når brannen startet.