Frykter seksualdrap

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den foreløpige obduksjonsrapporten gir politiet sterk mistanke om at ofrene i barnedrapssaken ble utsatt for seksuelle overgrep i forbindelse med drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av den foreløpige obduksjonsrapporten ble frigitt på en pressekonferanse i Kristiansand i ettermiddag.

Rapporten slår fast at både Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept med stikkvåpen, sannsynligvis kniv.

Drapstidspunktet er foreløpig ikke nærmere fastslått. Politiet har tidligere uttalt at jentene ble drept på kvelden, fredag 19. mai.

Vil snakke med turgåere og badere

Selv om politiet har hatt inne over 60 personer til avhør, har fortsatt ingen status som mistenkt eller siktet i saken.

Personer som befant seg i området fredag kveld, blir nå oppfordret om å melde seg.

Politiet etterlyser blant annet et par i førtiårene som jogget rundt Stampene ved 19-tida, samt to voksne jenter som badet i 3. Stampe rundt klokka 18.

- Det er veldig viktig å få disse i tale, slik at vi kan få satt ting på plass, sier politiførstebetjent Asbjørn Hansen ved Kriminalpolitisentralen.

Det var mange bevegelser i området kvelden da jentene sannsynligvis ble drept, og etterforskerne jobber nå intenst med å kartlegge disse bevegelsene.

- Ikke mer usikre

Kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt avviser at politiet nå er mer usikre i sin sak:

- Slike konklusjoner kan vi ikke trekke. Vi har sterke bevis, og vi har samme grad av optimisme som før.

Nyheten om at jentene sannsynligvis ble seksuelt misbrukt får ifølge Pedersen ingen dramatiske konsekvenser for etterforskningen.

- Dette har vi tatt høyde for hele veien, sier Pedersen.

Kriminalsjefen vil ikke kommentere hvorvidt en tidligere drapsdømt 42-åring fra Kristiansand som ble sett i Banheia fredag kveld, er sjekket ut av saken. Han vil heller ikke si om listen over personer som ikke er sjekket ut av saken er blitt kortere:

- Slike lister er ikke statiske. Nye navn kommer inn, mens andre navn går ut.

Nye søk

Politiet gjennomført i dag nye søk rundt stedet der jentene ble funnet.

En dam noen meter unna ble undersøkt med slamsuger, og politiet gikk gjennom området med metalldetektor. Detektoren ga kraftige utslag flere ganger, men det er ikke kjent om politet har gjort nye funn.

OFRENE: Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble funnet drept søndag kveld.
OBDUSERT: De to døde jentene ble hentet ut fra åstedet mandag ettermiddag og sendt til obduksjon i Oslo. Nå er rapporten klar.