Frykter sekt har begått kollektivt selvmord

Skulle ut i ødemarka for å møte verdens ende og dra til himmelen. Minst åtte barn er savnet.

POLITIAKSJON: Politet overvåker hjemmene til de forsvunnende sektmedlemmene, samtidig leter de i ødemarka etter de fem voksne og åtte barna som er borte. Foto: AP
POLITIAKSJON: Politet overvåker hjemmene til de forsvunnende sektmedlemmene, samtidig leter de i ødemarka etter de fem voksne og åtte barna som er borte. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet i Palmdale, California leter etter sektmedlemmer som dro ut i ødemarka i går morges, melder LA Times. Brev de fem voksne og minst åtte barna etterlot seg handler om «verdens ende» og «å dra til himmelen».

Selv om brevene ikke nevner selvmord, har etterforskningen så langt indikert at det kan ha vært planene til sekten.

- Vi tror ikke brevene er falske. Vi vet ikke om det er snakk om masseselvmord ennå, men vi vet at dette er ekte og at vi kommer til å finne dem, sier Steve Whitmore, talsmann for sheriffkontoret.

Bønnemøter i ødemarka Barna som er savnet er fra tre til 17 år, det er seks gutter og to jenter. Lederen for sekten skal være 32 år gamle Reyna Marisol Chicas. Ifølge politiet skal hun være en enkel kvinne, uten særlig utdanning og lite arbeidserfaring.

- Hun var en god mor, alltid sammen med barna sine. Hun var ingen fanatiker, sier en nabo, som lot Chicas passe sine egne barn.

Chicas ledet en bønnegruppe i den lokale kirka som etterhvert utviklet seg i en selvstendig retning. Folk fra kirka forteller at de er overrasket over at Chicas nevnes som leder for bønnegruppa, siden hun ikke var «en seriøs person».

Bønnegruppa har de siste månedene dratt på flere turer ut i ødemarka og hatt møter. Det skulle de også denne helga, men de kom ikke tilbake til avtalt tid og med de etterlatte brevene, frykter nå lokalmiljøet det verste.

- De har gjort liknende turer tidligere, men ikke på samme måte. ID-papirer, penger, avskjedsbrev, alt er lagt i egne poser, sier sheriff Mike Parker.

Romangrep Selvmordsekter dukker opp en sjelden gang, og de vekker ofte stor interesse med sine ideer. For 13 år siden begikk 38 medlemmer av sekten Heaven's Gate kollektivt selvmord. Sekten var egentlig imot selvmord, men trodde de måtte evakuere jorda så fort som mulig på grunn av et forestående romangrep.

Året før selvmordene tegnet de en forsikring for 10 000 dollar som dekket 50 av medlemmene mot bortføring av romvesener, men da de paranoide tankene ble for sterke, fant de ut at de måtte ta livet sitt. En UFO ville så ta sjelene deres videre til en høyere eksistens enn menneskelivet.

I denne tidligere Dagbladet-artikkelen står det om flere selvmordsekter.

- SEKTLEDER: Reyna Chicas hevdes å være lederen for gruppa som nå er forsvunnet. Foto: AP
- SEKTLEDER: Reyna Chicas hevdes å være lederen for gruppa som nå er forsvunnet. Foto: AP Vis mer