Frykter selvmord blant barn

Statens legemiddelverk vurderer å stramme inn bruken av lykkepiller blant barn. Forskere frykter pillene kan føre til selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hilde Schjerve

Britiske eksperter stempler nå antidepressiva som uegnet i behandlingen av depresjoner hos barn. Bakgrunnen er en gjennomgang av tidligere upubliserte og publiserte studier, som i går ble offentliggjort i det anerkjente tidsskriftet The Lancet.

Tidligere har SSRI-preparatene, bedre kjent som lykkepillene, blitt sett på som den best egnete medikamentelle behandlingen for alvorlig deprimerte barn.

Men i vinter gikk britiske helsemyndigheter ut og advarte mot en bekymringsfull økning i selvmord blant barn som fikk antidepressiva i forhold til dem som fikk narremedisin.

Eksperter skal møtes

Medikamentet Zoloft med virkestoffet sertralin er på ekspertenes liste over antidepressiva som ikke bør gis til barn. Nå vurderer Statens legemiddelverk å trekke tilbake anbefalingen av produktet.

- Vi har lenge planlagt et nytt møte med ekspertene som har utarbeidet våre anbefalinger for antidepressiva, men har avventet ekspertmøter i USA og EU. Nå vil vi ha vårt møte så fort det lar seg gjøre. Vi tar dette selvsagt på alvor. Det er meget interessant at dette er publisert i anerkjente The Lancet, sier seksjonsleder Ingebjørg Buajordet i Statens legemiddelverk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer