Frykter selvmordsangrep i USA

USAs føderale politi FBI frykter at selvmordsangrep slik som dem som finner sted i Israel, er uunngåelige i USA i framtiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror vi vil se at i framtiden er det uunngåelig, sa FBIs direktør Robert Mueller i en tale til amerikanske statsadvokater i Virginia mandag.

Mueller pekte på hvor vanskelig det er å infiltrere fanatiske grupper som dem som står bak selvmordsangrepene i Israel, dersom de bestemmer seg for å lansere lignende angrep i USA.

Samtidig opprettholdt amerikanske myndigheter alarmtilstanden som følge av meldinger om økt kommunikasjon mellom al-Qaida-grupper rundt om i verden.

Slik økt kommunikasjon kan være et signal om at et nytt terrorangrep er nær forestående, ifølge amerikanske politikere som har sagt at det er «så godt som sikkert» at det kommer nye angrep mot USA.

Blant annet er det indikasjoner på at militante fra al-Qaida møtte andre militante fra Hamas og Hizbollah i all hemmelig het i Libanon i mars, ifølge ABC News som siterer anonyme amerikanske tjenestemenn. Møtet skal ha vært det første mellom de tre organisasjonene.

Visepresident Dick Cheney var en av dem som søndag spådde nye angrep.

- Jeg tror utsiktene til et framtidig angrep i USA er så godt som sikre. Det kan skje i morgen, det kan skje neste uke, det kan skje neste år, men de vil fortsette å prøve seg, sa Cheney til Fox News.

Også senator Bob Graham, som er leder for senatets etterretningskomité, sa at nye angrep vil komme.

- Ikke i form av kaprede fly, og forhåpentlig ikke i samme skala som 11. september. Men et nytt terrorangrep i USA er nesten sikkert i løpet av tre til fem år, sa Graham til TV-stasjonen NBC.

(NTB)