Frykter Sharia-lov i Norge

Kristen-redaktøren Finn Jarle Sæle støtter Carl I. Hagens utfall mot islamistiske miljøer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sæle er redaktør i den kristen-konservative ukeavisa «Norge i dag», den største politisk uavhengige ukeavisa i Norge.

I gårsdagens leder gir han sin fulle støtte til Hagens utfall mot islam under tirsdagens festival i menigheten Levende ord.

Den støtten uttrykte kona hans, stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle (KrF), i Bergens Tidende dagen før, i likhet med fylkesordfører og fylkesleder i Hordaland KrF, Torill Selsvold Nyborg, i gårsdagens BT.

«Hagen har sagt at kristendommen er bedre for folk enn det undertrykkende islam. Det tror vi rg», skriver Sæle.

Vil mobilisere

Sæle vil også mobilisere Kristen-Norge foran valget etter oppskrift fra den amerikanske antiabortforkjemperen og dødsstrafftilhengeren Pat Robertson.

-  Kristne må gjøre sin borgerplikt i demokratiet, det er viktig å bygge allianser på tvers av partigrensene. Vi har mye å lære av Pat Robertson, han har vist at om de kristne står sammen i USA, gir det resultat, sier Sæle.

-  Det er ikke akkurat mot venstre du vil ha dine kristne disipler. Pat Robertson mobiliserte for president Bush og blir sett på som ultrakonservativ?

-  I dine øyne. Han er USAs fremste kirkeleder og mobiliserte de kristne for kristne kjerneverdier. USA fikk sjokk i 1994 da det kom inn 70 nye kristne i Kongressen, de fikk nesten to tredjedels flertall i abortsaken i Kongressen og Senatet, og truet president Clintons veto mot opphevelse av abortsaken, eller «ja-til-livet»-som vi sier.

-  Hvorfor sier du ikke like godt «anti-abort-kampen»?

-  Ja til livet er mer dekkende.

-  Hvorfor må kristne støtte dette?

-  Det femte bud sier du ikke skal drepe.

-  Nå blander du politikk og religion, slik Hagen beskylder islamske fundamentalister for?

-  Det budet ble gitt til samfunnet, ikke menigheten spesielt.

Deler Hagens frykt

-  Jeg deler Hagens frykt for islam. Islam er dessverre i hovedsak politisk islam. Slik befolkningsutviklingen er i en del europeiske land, vil det kunne bli innført sharia-lover innen 50- 100 år. Det kan heller ikke utelukkes i Norge, selv om vi ligger mye bedre an med våre fødselstall.

Sæle har fortsatt et håp om at Frp skal bli tatt inn i regjeringsvarmen på borgerlig side - på sikt.

Han ser Fremskrittspartiet som en nær samarbeidspartner for KrF i Israel-spørsmålet, familiepolitikken og friskolesaken.

-  De bør som Fremskrittspartiet si nei til en udemokratisk PLO-stat som undertrykker kristne.

-  Mobilisering må til

Sæle er leder av «Den Kristne koalisjonen», en tverrpolitisk og tverrkirkelig organisasjon med oppslutning fra de karismatiske menighetene, Vestlandske Indremisjon og frikirkesamfunnene. Nå ruster de seg til valget neste høst for å redde de kristne kjernesakene: Uforbeholden støtte til Israel, friskolene, abortmotstand og kontantstøtten.

Både Ap's Trond Giske og Karita Bekkemellem Orheim har varslet omkamp om friskoleloven. Med et sosialistisk flertall ved stortingsvalget neste år vil Levende Ords grunnskoler stå i fare for å få strammet inn statsstøtten.

-  Friskolene er den siste skansen. En kristen verdimobilisering må til, sier Sæle.

FRYKTER ISLAM: Finn Jarle Sæle vil sikre de kristne kampsakene etter amerikansk oppskrift. - Slik befolkningsutviklingen er i en del europeiske land, vil det kunne bli innført sharia-lover innen 50- 100 år. Det kan heller ikke utelukkes i Norge, sier Sæle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer