STAR WARS: - Enten har han sviktet, eller så prøver noen å rydde den typen politimenn av veien, for å få inn et «Star Wars-politi», sier Hans-Erik Dyvik Husby om den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen.  På dette bildet fra februar i år synger han Johnny Cash i Parkteatret i Moss. Foto: Anders Grønneberg
STAR WARS: - Enten har han sviktet, eller så prøver noen å rydde den typen politimenn av veien, for å få inn et «Star Wars-politi», sier Hans-Erik Dyvik Husby om den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen. På dette bildet fra februar i år synger han Johnny Cash i Parkteatret i Moss. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Frykter «skitten ny politistat» etter Eirik Jensen-saken

Turbonegers eks-vokalist Hans-Erik Dyvik Husby tror den korrupsjonssiktede politimannen er offer for en konspirasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Jeg håper Eirik Jensen har gjort det han beskyldes for», skriver artisten Hans-Erik Dyvik Husby - mest kjent som tidligere Turboneger-vokalist Hank von Helvete - på bloggen sin.

«Alternativet er helt for jævlig. Alternativet er også mye mer sannsynlig. Alternativet er en konspirasjon. Og hva den konspirasjonen dreier seg om, kan vi foreløpig bare spekulere i», skriver Husby.

Husby mener det er usannsynlig at den tidligere så respekterte politimannen har gjort det han er siktet for - grov korrupsjon i forbindelse med en stor narkotikasak.

- Spektakulært og utrolig I mange år var politioverbetjent Eirik Jensen en høyt respektert mann i Oslo-politiet. Han var kjent for sin tro på dialog med de kriminelle og for sin gode resultater i kampen mot gjengkriminalitet.

I følge anklagene skal han samtidig ha hjulpet en Bærums-mann til å importere 20 tonn hasj over en 20-årsperiode. For det skal han ha fått inntil 15 millioner kroner.

- Det er i så fall så spektakulært og utrolig at jeg har vanskelig for å forestille meg det. At han liksom skal ha hatt all makt i tollvesenet og politiet og at han ingen har reagert på at han har ringt rundt og spilt et spill i politiet - det skal han strengt tatt ikke klare, sier Hans-Erik Dyvik Husby til Dagbladet.

Han frykter at saken egentlig dreier seg om noe annet.

- Nidkjær, men real Husby kjenner ikke Eirik Jensen personlig. Fra sin egen tid som rusmisbruker husker han likevel godt hvordan han ble omtalt i Oslos undergrunn.

«Han var fryktet og ofte hatet av skurkene i Oslo. Men han var også respektert. Han var nidkjær i sin jobb, men han var også kjent som en real fyr», skriver Husby på bloggen.

Gjennom alt det han har hørt og skrevet om Eirik Jensen, har han dannet seg et klart inntrykk av det han overfor Dagbladet kaller for «en snut av den gamle skolen» - tøffe, men reale politifolk som er ute og snakker med folk.

Stormtropper med lasersikte Husby har selv noen sterke erfaringer med to slike politifolk fra da han var sprøytenarkoman i Bodø.

«De var rett og slett ekstremt nærgående politimenn. Men de var aldri drittsekker mot meg. De var hele tiden opptatte av å finne en behandlingsplass til meg. Jeg fikk av og til en brødskive da jeg ikke hadde spist på mange dager. De var rett og slett mennesker, MEDmennesker», skriver han på bloggen.

Politifolk av denne typen er det Husby frykter at krefter hos øvrigheten nå vil til livs.

«Det virker som om det ikke lengre er plass til denne typen politi i politiet», skriver han på bloggen. Overfor Dagbladet utdyper han.

- Det er viktig at vi får en ordentlig debatt om hva slags politi vi vil ha i landet vårt. Er den gode gamle lensmannen, som du kunne se i øynene, på vei ut til fordel for stormtropper med lasersikte?, sier han til Dagbladet.

«Brysomt element?» Etter årene på kjøret, har Husby blitt dypt engasjert i rus-spørsmål og har blant annet holdt foredrag for Norsk Narkotikapolitiforening.

På bloggen sin skriver han om ulike syn på ruspolitikk internt i politiet: På den ene sida de som kjemper for å sprenge narkotikaligaer og rydde opp i små bygder, på den andre de «liberale» som vil legalisere og medisinere slik at det blir mindre mas på gata.

Han stiller spørsmål ved om saken mot Eirik Jensen kan ha noe med dette å gjøre.

«Hvis ikke Eirik Jensen gjorde det han er beskyldt for, kan han ha vært et brysomt element i en pågående intern konflikt mellom såkalte «liberale» krefter og mer tradisjonelle narkospanere?», spør Hans-Erik Dyvik Husby.

Fikk nok På bloggen sin skriver han om da de to politifolkene som tok seg av ham i Bodø en dag fikk nok.

«Hans-Erik. Du holder på å vikle deg inn i en situasjon der død eller fengsel er eneste utvei. Dra til familien din i Lofoten i kveld. Vi har snakket med bestefaren din. Han venter på deg», sa de da.

Så dro han dit, og ble der i flere år.

«Skitten politistat» Hans-Erik Dyvik Husby mener det er politifolk som dem han møtte i Bodø landet trenger.

«Jeg tror på denne typen purk. Jeg føler meg trygg når denne typen purk er i gatene. Hvis Jensen har gjort det han beskyldes for, er han bare en skitten politimann. Hvis ikke han har gjort dette, er han faktisk en ærlig politimann som skal ryddes bort til fordel for en skitten ny politistat», skriver han på bloggen.

DEN GAMLE SKOLE: Hans-Erik Dyvik Husby mener Eirik Jensen (bildet) er «en snut av den gamle skolen» - tøffe, men reale politifolk som er ute og snakker med folk. Foto: Per Asle Rustad
DEN GAMLE SKOLE: Hans-Erik Dyvik Husby mener Eirik Jensen (bildet) er «en snut av den gamle skolen» - tøffe, men reale politifolk som er ute og snakker med folk. Foto: Per Asle Rustad Vis mer