Corona

Frykter skjult mai-smitte

Glade maidager fører til endringer i testaktiviteten, og dermed usikre smittetall. Samtidig forventer FHI mindre lokale utbrudd som følge av økt sosial aktivitet i tida rundt nasjonaldagen.

JANSSEN-NEI: FHI-overlege Preben Aavitsland sier at han ikke vil ta Janssen-vaksinen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mai måned betyr løvetann, nasjonaldag - og endringer i coronatest-aktiviteten som følge av en opphopning av fri- og helligdager.

Dermed øker også risikoen for skjult smitte i en periode i denne måneden. Det opplyser avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

- Det gjør at det lave antall smittede vi har registrert akkurat nå er gjenstand for noe usikkerhet, sier hun til Dagbladet.

- Forventer utbrudd

Et klart bilde får FHI først når testaktiviteten har kommet tilbake til det normale igjen. Nå følger instituttet spent med.

- Etter dager hvor man normalt er mer sosialt aktiv, som 17. mai, er det alltid grunn til å følge med på om det gir seg utslag i økte smittetall, sier Vold.

- Er dere bekymret for utbrudd rundt omkring i landet?

- Vi forventer at vi kommer til å se mindre utbrudd rundt omkring som følge av økt sosial aktivitet. Det vil ikke være overraskende. Det er også kommunene forberedt på, og de har etter hvert opparbeidet seg gode rutiner for å slå ned på slike utbrudd, sier Vold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer