Frykter skjult smitte i Kristiansand

Kommuneoverlegen er bekymret over et pågående smitteutbrudd i en blokk i Kristiansand.

STORT UTBRUDD: Det er påvist flere tilfeller med coronasmitte i denne boligblokka på Hellemyr i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
STORT UTBRUDD: Det er påvist flere tilfeller med coronasmitte i denne boligblokka på Hellemyr i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert

I forbindelse med et smitteutbrudd i en blokk i Kristiansand er det nå til sammen 108 personer som har fått påvist coronasmitte.

Ifølge kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik er dette det største utbruddet i byen så langt i pandemien.

- Jeg er bekymret for situasjonen, fordi det er mange smittede, sier han til Fædrelandsvennen.

PARKLIV: Helga var preget av varme dager, og folk i Oslo benyttet anledningen til å samles i mange av byens parker. Dette sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad kommer med en klar oppfordring til festklare Oslo-borgere. Video: Dagbladet Vis mer

Under 20 av de smittede bor i blokka, og utbruddet har flere forgreininger kommunen nå forsøker å kartlegge. Blant annet har utbruddet spredt seg til en fritidsklubb og til skoler.

- I løpet av de siste 14 dagene har kun seks av 114 tilfeller hatt ukjent smittevei. Men vi kan mistenke at det er noe skjult smitte som vi ikke er kjent med. Derfor oppfordrer vi alle som har den minste antydning til symptomer om å teste seg, sier kommuneoverlegen.

Også i Kristiansand har det fine været i helga ført til hendelser som bekymrer, og Vik understreker overfor Fædrelandsvennen at det nå er svært viktig at tiltakene blir fulgt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer