Frykter skogbrannen skal spre seg

Ytterligere 14 evakuert i natt. - Ikke redd for flere hus de første timene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/FROLAND (Dagbladet.no): Ytterligere 14 personer ble seint i går kveld evakuert fra sine hjem i skogbrannområdet i Froland. Den siste kontingentene måtet forlate husene sine i bygda Ytre Lauvrak, melder Agderposten.

Dermed har 64 innbyggere måttet forlate branntruede hus når den verste skogbrannen her i landet siden andre verdenskrig nå er inne i fjerde døgnet.

10 000 mål ødelagt

10 000 mål skog er ødelagt, og brannen er ikke under kontroll i morgentimene i dag selv om den variable vinden har løyet siden det ble lyst.

To nye helikoptre er nå satt inn i slokkingen. De brenner nå på fire hovedfronter.

- Kan hoppe videre

- Vi er redd for at brannen skal spre seg til nye områder. Særlig på to av brannstedene er det mye vegetasjon og fare for at flammene skal hoppe videre, sier fagsjef Ole Frigstad ved Brannvesenet i Arendal til NRK Dagsnytt.

Frigstad, som er i brannområdet frykter ikke at det skal bli nødvendig å evakuere flere hus.

Frykter skogbrannen skal spre seg

- Iallefall ikke de første timene, sa Frigstad til Dagsnytt kl. 06.

Frykter skogbrannen skal spre seg
VERSTE SIDEN ANNEN VERDENSKRIG:  10 000 mål er svidd, og skogbrannen i Froland er den verste her i landet i moderne tid. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
VERSTE SIDEN ANNEN VERDENSKRIG: 10 000 mål er svidd, og skogbrannen i Froland er den verste her i landet i moderne tid. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer