Frykter skole-pyromaner

For to år siden brente noen ned Garderåsen barneskole. Natt til søndag ble skolen forsøkt påtent på ny.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personen(e) som sto bak skolebrannen i Fetsund for to år siden ble aldri tatt. Året før brant også Østersund ungdomsskole ned til grunnen og heller ikke den brannen er oppklart, melder Romerikes Blad.

Det var et par med småbarn som oppdaget brannforsøket da de gikk forbi skolen søndag formiddag. I et hjørne på bygningen var det stablet opp kvister og annet brennbart materiale. Bålet har brent i treveggen, men har slukket av seg selv. På de to nederste panelbordene har ilden brent tvers gjennom.

Dette arnestedet ligger bare noen få meter unna der brannen ble påsatt 16. april 2000. Den gangen brant en hel klasseromsfløy ned og resten av bygningen fikk store skader.

- Det er bare flaks og tilfeldigheter som har gjort at dette ikke har utviklet seg til en storbrann, sier lensmannsbetjent Anders Mansaas til avisa.

Etterlyser tre gutter

I tida framover kommer Fet og Rælingen lensmannskontor til å øke patruljeringen både i Garderåsen og ved skolen.

Tre ungdommer ble observert gående nedover Garderåsveien ved 01-tida natt til søndag, og politiet ønsker nå å komme i kontakt med disse guttene.

- Vi har ingen indikasjoner på at de har noe med brannen å gjøre, men de kan ha observert noe som har betydning for etterforskningen, sier Mansaas.

Kripos skal nå undersøke restene av bålet og et utbrent panelbord. Det samme gjelder en knust whiskyflaske som ble funnet i nærheten av brannstedet.

PÅTENT PÅ NYTT: I 2000 ble denne skolen påtent og nesten helt nedbrent. Natt til lørdag ble den forsøkt påtent igjen.