Frykter skolestart

BEKKELAGET (Dagbladet): Anna Starberg og Elisabeth Lyseggen gruer seg til skolestart mandag. De er redde for barnas skolevei, og krever umiddelbare sikkerhetstiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skolebarna deres på 7, 8 og 10 år har en svært farlig skolevei. Men ingenting blir gjort for å sikre veien for elevene. Må et barn bli drept før noen reagerer, undrer foreldre.

Stor trafikk

Bekkelaget skole er en typisk norsk skole. Barna kommer til skolen fra alle kanter. Rundt skolen er det stor trafikk. Et steinkast fra skolen går Kongsvegen med gjennomgangstrafikk. Det er boligveier, dårlig fortau, uoppmalte fotgjengeroverganger, trikk, holdeplass, kiosker og forretninger. I dette trafikkmiljøet har hver dag 700 barn sin skolevei.

Trafikken er så farlig at foreldre velger å kjøre barna. Resultatet er enda større trafikk, ulovlig parkering på fortauet og mer eksos.
- Jeg er redd hver dag for at noen skal bli skadet eller drept på skolevegen, sier Anna Starberg til Dagbladet. Trafikken rundt skolen er så farlig at selv foreldre er redde for å være trafikkvakter.

Krever tiltak

De krever følgende strakstiltak:

  • Redusert fartsgrense til 30 km/t.
  • Fartsdumper i veien.
  • Tydligere skille mellom vei og fortau.
  • Nyoppmaling av fotgjengerovergangene.
  • Stengte lokalveier i skoletiden.
  • Fartsdump på sykkelstien.

For det er ikke bare bilene som kjører for fort. Syklistene er ofte de verste råkjørerne. De bruker sykkelsti og fortauet der barna må gå.

Elisabeth Lyseggen og Anna Starberg har et forslag:

- Legg skolestart og skoleslutt til tidspunkter da det er mindre trafikk. La de minste begynne klokka 09.00 i stedet for klokka 08.15.