<strong>FOR TRUMP:</strong> Tidligere republikansk presidentkandidat Ben Carson er på partiets landsmøte i Cleveland og forteller til Dagbladet at han vil ha slutt på det han kaller smålig krangling. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
FOR TRUMP: Tidligere republikansk presidentkandidat Ben Carson er på partiets landsmøte i Cleveland og forteller til Dagbladet at han vil ha slutt på det han kaller smålig krangling. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

Frykter «smålig krangling» i det republikanske partiet sender seieren til Hillary

Dagbladet traff Ben Carson, den republikanske motkandidaten Trump en gang sammenliknet med en barneovergriper. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CLEVELAND (Dagbladet): Det republikanske landsmøtet hadde bare vært i gang i noen få timer før det mandag brøt ut fullstendig kaos og kuppforsøk mot presidentkandidat Donald Trump. Det vil ikke hans tidligere motkandidat i primærvalgkampen, nevrokirurg Ben Carson, være med på.

Her bryter kaoset ut under det republikanske landsmøtet

Da Dagbladet traff ham før han tirsdag kveld amerikansk tid er en av hovedtalerne på landsmøtet, var han svært opptatt av at hele partiet måtte samle seg rundt Donald Trump. Han kommer også med en kraftig advarsel til alle de republikanerne som fortsatt er svært lunkne til Donald Trump.

Sammenliknet med barneovergriper

- Min forventning er at det vil komme veldig mye god politikk ut av dette landsmøtet. Folk må begynne å innse at de må legge fra seg sine smålige krangler og forene seg. For mye står på spill til å la smålige forskjeller gi seieren til demokratene i høstens valg, sier Carson til Dagbladet.

Selv om Trump i et intervju med CNN i november i fjor sammenliknet Ben Carsons «patologiske temperament» med situasjonen for «uhelbredelige barneovergripere», valgte Carson likevel å støtte ham i mars etter at han selv hadde trukket seg.

- Store defekter

Støtten har imidlertid ikke alltid vært like lett å oppdage i Carsons offentlige opptredener. Tvert imot har blant annet Gawker kalt ham den «den verste støttespilleren noensinne» og listet opp noen av uttalelsene Carson har kommet med om Trump:

<strong>SAMMEN:</strong> Donald Trump (t.h.) fikk støtte fra Ben Carson kort tid etter at Carson avsluttet sitt eget forsøk på å bli republikanernes presidentkandidat. Foto: &nbsp;Lynne Sladky / AP Photo / NTB Scanpix
SAMMEN: Donald Trump (t.h.) fikk støtte fra Ben Carson kort tid etter at Carson avsluttet sitt eget forsøk på å bli republikanernes presidentkandidat. Foto:  Lynne Sladky / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

- Han har noen store defekter. Det er det ingen tvil om.

- Finnes det bedre folk? Sannsynligvis.

- Er det et annet scenario jeg hadde foretrukket? Ja, men det scenarioet er ikke tilgjengelig.

- Selv om Donald Trump ikke skulle bli en flott president, noe jeg ikke tror blir tilfellet, så tror jeg han vil omgi seg med veldig gode folk. Men selv om han ikke gjør det, så dreier det seg bare om fire år.

- Den rette

Men da Dagbladet treffer Carson, nøler han ikke et sekund med å gi sin fulle støtte til Trump.

- Han vil definitivt klare å skape nye glød i partiet og i landet. Han er den rette for dette, slår Carson bastant fast.

Selv har han bare ett mål for landsmøtet.

- Jeg ønsker bare å bidra og hjelpe til, slik at han vinner, sier Carson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer