New Zealand:

Frykter smitteeksplosjon

New Zealand forlenger coronatiltak i deler av landet fordi deltavarianten fortsetter å herje. Epidemiolog mener coronautbruddet kan eksplodere.

OBLIGATORISK: Et av tiltakene de vil innføre i New Zealand, er å gjøre vaskinering av personer i utdannings- og helsesektoren obligatorisk. Foto: NTB.
OBLIGATORISK: Et av tiltakene de vil innføre i New Zealand, er å gjøre vaskinering av personer i utdannings- og helsesektoren obligatorisk. Foto: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er på en stigende vekstkurve, sa Michael Baker, epidemiolog og folkehelseprofessor.

Hvis utbruddet i den største byen i New Zealand, Auckland, fortsetter å vokse kan utbruddet eksplodere, ifølge Baker.

Hvis myndighetene fortsetter med de restriksjonene som er nå eller løser opp i noen av restriksjonene, som å åpne skoler igjen, vil smittetallene bare gå oppover, mener Baker, ifølge The Guardian.

- Dette er veldig enkelt. Her vil alle epidemiologer og sykdomsmodeller være 100 prosent enige. Ikke gjør det, sier Baker.

Økende smittetrend

Det sier han til avisa etter at regjeringen i forrige uke kunngjorde et nytt trinn-system for Auckland, for å redusere restriksjoner i de kommende ukene. Det går ut på at de først skal tillate utendørssamlinger, deretter vil myndighetene gradvis åpne noen skoler. Med forbehold om at smittetilfellene ikke øker drastisk.

Michael Plank fra Universitetet i Canterbury fortalte til Stuff at New Zealand er på kniveggen.

- Enhver lettelse i restriksjonen kan potensielt få viruset til å spre seg veldig raskt. Vi må få et klart bilde på hva konsekvensene av den siste lettelsen var først, sier Plank.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer