Vinterferien

Frykter smittehopp etter ferien

Smittetallene i Oslo har økt etter de siste feriene. Byrådsleder Raymond Johansen frykter et nytt smittehopp når oslofolk kommer hjem fra vinterferie.

OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen orienterer om coronasituasjonen under en pressekonferanse i begynnelsen av februar. Foto: Heiko Junge / NTB
OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen og helsebyråd Robert Steen orienterer om coronasituasjonen under en pressekonferanse i begynnelsen av februar. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Etter juleferien innførte regjeringen sosial nedstengning i hele landet på grunn av smitteoppblomstring. Også etter høstferien var det en økning i smittetallene.

Byrådslederen er bekymret for flere smittetilfeller også etter vinterferien.

- Erfaringene er ikke så gode for disse feriene, så jeg er bekymret for det, sier han til NTB få dager før vinterferien i hovedstaden sparkes i gang.

Ferien tok byrådet med i vurderingen da de bestemte seg for hvilke tiltak som skal gjelde de neste to ukene i hovedstaden, forteller Raymond Johansen.

- Det er litt av bekymringen vår. Hver gang ved alle ferier så har mobiliteten økt. Å ha pip åpent rett før vinterferien har vært en del av avveiningene vi har gjort, sier han om tiltakene.

Økt smitte i Oslo

Denne ferien er imidlertid noe annerledes enn jula og i høstferien. Da reiste en del utenlands, men nå er grensene nærmest stengt, og det er få steder utenlands det er mulig å reise til.

På den andre siden har det den siste tiden vært utbrudd med ekstra smittsomme muterte virus flere steder i Norge.

Etter en nedadgående smittetrend i Oslo, har også antallet smittetilfeller økt litt i hovedstaden den siste uka, og den store gjenåpningen av byen har dermed latt vente på seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer