Corona

Frykter smitteøkning: - Mer i blinde nå

Hemsedals ordfører mener skjenkestoppen fører til mindre kontroll og oversikt over smittesporingen.

HEMSEDAL: Ordfører Pål Rørby er bekymret for mer smitte etter nyttårsfeiringa. Hytter ved Skarsnuten i Hemsedal Skisenter. Foto: Halvard Alvik / NTB
HEMSEDAL: Ordfører Pål Rørby er bekymret for mer smitte etter nyttårsfeiringa. Hytter ved Skarsnuten i Hemsedal Skisenter. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var nesten 80 000 personer i Hallingdal på nyttårsaften, melder Hallingdølen. I Hemsedal ble det registrert cirka 16 800 personer, over seks ganger innbyggertallet.

- Dere har hatt mange på besøk. Er det bekymring for smitte etter nyttårshelga?

- Ja, det er det jo. Vi er mer i blinde nå enn vi har vært tidligere, mye på grunn av skjenkestoppen, sier Pål Rørby, ordfører i Hemsedal, til Dagbladet.

- Mye avbestillinger

Ved normal skjenking på restauranter har de kunnet drive smittesporing og avdekket tilfeller i større grad, siden gjestene har registrert seg på restaurantene, forklarer Rørby.

- Den oversikten og kontrollen mistet vi da utestedene ble helt eller delvis stengt. Mange restauranter og hoteller opplevde at det ble mye avbestillinger. Folk flyttet festlig lag til den private sfæren, hvor vi har null kontroll og det er vanskeligere å smittespore.

Rørby gjentar at skjenkestoppen har gjort det vanskeligere i forhold til smittesporing.

- I tillegg er næringa vår, som for tredje gang blir helt eller delvis nedstengt, rammet. De som er i turistbransjen med høysesong om sommeren, opplever åpenhet og bånn gass, mens det er vi som igjen får trøkket. Det er vanskelig å holde motivasjonen oppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer