Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter SMS-språket

Rektor ved en skole i England innfører ekstratimer for elevene fordi han synes tekstmeldinger gjør dem dårlige i engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Robert Repper, som er rektor ved Wisbech Grammar School, er redd for at elevene blir dårlige i engelsk siden de sender så mange tekstmeldinger. Nå krever han at barna må ta ekstratimer.

- Hvis ungdommen sender 100 tekstmeldinger måneden, vil det føre til at de uttrykker seg skriftlig i svært korte vendinger. Det fører til at ti- og elleveåringene ikke lærer seg skikkelig setningsoppbygging, sier Repper.

- For å gjøre noe med problemet, har vi økt antallet engelsktimer fra fem til seks.

Han mener at alle SMS-forkortelsene og symbolene som brukes for å uttrykke seg er en medvirkende årsak til at elevene skriver dårlig engelsk, melder Daily Mail.

Men noen går den andre veien. Den berømte ordboka Oxford Dictionary kom med en forbedret utgave i juli i år, der de inkluderte noen av de mest brukte ordene i SMS-språket i et eget kapittel.

- Vi har sett på utviklingen med interesse og synes det nå er på tide å integrere tekstmeldingene i det engelske språket, sa ordbokas redaktør Judy Pearsall ifølge Reuters.

Eksempler på hva som fikk plass er BBL (be back later) og HAND (have a nice day).

Også såkalte «smileys» :-) og :-( ble funnet verdige i den tradisjonsrike ordboka.

Hele Norges coronakart