- Frykter sterke kvinner

Er du en elendig kvinnelig sjef, blir du straks kastet fra stillingen. En mannlig sjef som ikke gjør en god jobb, kan sitte i 20 år. Det mener Bente Wigre Orderud (42), som har gått hele veien fra lærling til administrerende direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For en mann er det enklere å ansette en annen mann, fordi han lettere identifiserer seg med en av samme kjønn. Menn har en slags fremmedfrykt for å ansette kvinner, fordi vi er så «annerledes», sier Wigre Orderud.
For ett år siden ble hun administrerende direktør i Gan-gruppen, som omsetter for rundt 100 millioner kroner årlig i grafiske produkter.

Nye forventninger

- Forventningene til meg forandret seg. Men jeg har en sjef som ser mennesker og resultater, og ikke bryr seg om jeg er kvinne eller mann, sier Wigre Orderud.

- Menn utnytter sine private kontakter i jobben. Det er det ikke stuerent å gjøre blant kvinner. Vi snakker ikke jobb på klubben og utnytter kontaktene våre, sier Wigre Orderud.
Å tro på seg selv er viktig for å nå opp. I dag er de unge jentene flinkere til å ta sjanser og fortelle at de er flinke.

- Fra jobbintervjuer vet jeg at når en kvinne sier hun kan noe, så kan hun det 100 prosent. Når menn sier det samme, så kan de kanskje 60- 70 prosent av det de skal, sier Wigre Orderud.

Grubler mer

- Egentlig tror jeg ikke kvinnelige sjefer bryr seg noe mer om å bli godt likt enn menn. Men kvinner har større behov for å forstå hvorfor ting skjer. De grubler nok litt mer, sier Wigre Orderud.

Med en sønn på 18 år og en datter på 12 år, er hun mye friere til å jobbe lange dager enn tidligere. Men fremdeles stryker hun skjortene til mannen. Han er selvstendig næringsdrivende og har heller ikke hatt jobber fra 8 til 16.

- Uten den øvrige familien hadde dette ikke gått, sier Wigre Orderud.