Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter stjerneskapt ultralydtrend

Amerikansk politiker frykter at Tom Cruises hjemmebruk av ultralyd kan skape en ny trend som vil skade fostre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stjernen kjøpte en ultralydmaskin for å kunne følge med på hvordan barnet han ventet med forloveden Katie Holmes utvikla seg. Men medisinske eksperter mener at ultralyd i ukyndige hender kan skade fostre, og nå frykter politikere at skuespilleren har skapt en usunn trend.

– Hvis noen ser at Tom Cruise kjøper en, vil de også ha en, sier demokrat Ted Lieu til AP.

Han har derfor fremmet et forslag om å forby hjemmebruk av ultralyd i California. Ultralyd blir brukt til å gi foreldre en første titt på fosteret, og gir leger mulighet til å sjekke fosterets helse. – Det er virkelig ingen medisinsk grunn til at en utrenet person skal bruke en slik maskin, sier Lieu. Også fagfolk frykter at Cruise skal skape en trend.

- Selvsagt vil noen som er besatt av barnet sitt ønske å bruke maskinen hele tiden, sier Dr Miyuki Murphy, sjef ultralyd hos Radiological Associates of Sacramento. 

Selv har Tom Cruise ingen kommentar til saken. Han og forloveden Katie Holmes fikk en velskapt datter, kalt Suri, den 18.april.

Lovforslaget skal opp til behandling hos Californias folkevalgte torsdag.

Tom Cruise og Katie Holmes smugtittet på datteren sin før hun ble født.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling