JUBILUEM: Bandidos feirer 15 år i Norge. Politiet frykter kriminelle MC-medlemmer fra hele Europa er invitert til bursdagsfesten. Foto: Nina Hansen
JUBILUEM: Bandidos feirer 15 år i Norge. Politiet frykter kriminelle MC-medlemmer fra hele Europa er invitert til bursdagsfesten. Foto: Nina HansenVis mer

Frykter storinnrykk av kriminelle til Bandidos-bursdag

Politiet venter 500 kriminelle MC-medlemmer til Oslo og Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
I helgen feirer MC-klubben Bandidos 15 år i Norge. Politiet venter at det kommer opptil 500 kriminelle MC-medlemmer fra hele Europa.

- Vi regner med at det kommer mange sentrale medlemmer fra hele Europa, sier Eirik Jensen ved Oslo-politiets gjengprosjekt til NRK.

Politiet overvåker miljøet og vil være til stede ved arrangementene i helgen. I tillegg vil de prøve å stoppe de tyngste kriminelle allerede på grensen.

25 av de 40 medlemmene i Bandidos Norge er domfelte. Det samme er tre av fire medlemmer i den konkurrerende klubben Hells Angels, som er den største av de internasjonale MC-gjengene her i landet.

- Klubbene og medlemmene er tungt involvert i kriminalitet. I hovedsak så går det på narkotika, pengeinnkreving og torpedovirksomhet, sier Atle Roll-Mathisen, sjef for taktisk etterforskning i Kripos.

Kripos har i lengre tid registrert en høy aktivitet i miljøene, og de tre siste årene har antallet medlemmer økt markant.
NTB