Corona i Norge

Frykter største bølge hittil

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum sier kommunen forbereder seg på at det verste kan ligge foran oss. Samtidig opplever OUS en «kraftig økning» i coronaprøver - og varsler midlertidig forlenget svartid.

SLÅR ALARM: Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum kommune fyrkter at det verste ligger foran oss. Foto: Bærum kommune
SLÅR ALARM: Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum kommune fyrkter at det verste ligger foran oss. Foto: Bærum kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er fryktelig bekymret for at vi står foran en reell og kraftig smitteøkning. Vi forbereder oss på at det kan skje, både nasjonalt og regionalt.

Det sier kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum kommune til Dagbladet. Han frykter at Norge kan stå overfor en ny smittebølge - som er enda større enn de som har rammet landet så langt i pandemien.

Bakgrunnen for Nilsens bekymring er de høye nasjonale smittetallene, samt smittetallene i nabokommunen Oslo.

- Det er ekstremt høye tall i Oslo. Høy smitte genererer mer smitte. Vi er forberedt på at dette kan være begynnelsen på noe som er enda større, sier han.

- Større enn alt vi har sett hittil?

- Ja, enda større. Vi er forberedt på at det verste kan ligge foran oss.

- Hopper høyt

Nilsen sier kommunen følger smittesituasjonen «tett og daglig». Onsdag er det meldt 33 nye smittetilfeller i Bærum kommune. Det er en tredobling sammenliknet med tirsdag, da 11 tilfeller ble meldt.

- Vi hopper høyt når vi får så høye smittetall som vi hadde i dag. Man blir skremt av slike topper, og frykter at det skal være det dobbelte i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer