Frykter stort utbrudd fra Cotopaxi, «en av verdens farligste vulkaner»

I Ecuador.

FRYKT: Nyhetsbyrået AFP skriver at det fryktes et utbrudd fra vulkanen Cotopaxi i Ecuador etter at det de siste dagene har blitt registrert omfattende aktivitet. Foto: AFP PHOTO / RODRIGO BUENDIA / NTB SCANPIX
FRYKT: Nyhetsbyrået AFP skriver at det fryktes et utbrudd fra vulkanen Cotopaxi i Ecuador etter at det de siste dagene har blitt registrert omfattende aktivitet. Foto: AFP PHOTO / RODRIGO BUENDIA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AFP skriver at det fryktes et utbrudd fra vulkanen Cotopaxi i Ecuador etter at det de siste dagene har blitt registrert omfattende aktivitet.

Flere hundretusen mennesker kan bli berørt dersom et større utbrudd skulle komme.

Vulkanen ligger omlag fem mil fra Quito, hovedstaden i landet, og ruver nesten 6000 meter over havets overflate i Andesfjellene.

Siden 1738 har vulkanen hatt mer enn 50 utbrudd, og den er også klassifisert som «en av de høyeste vulkanene i verden».

«Farlig» Nyhetsbyrået siterer Maria del Pilar Cornejo, en minister i den ecuadorianske regjeringen, på at det de frykter mest er et utbrudd som vil smelte snøen som ligger rundt fjellets topp.

Dette vil kunne forårsake voldsom flom og en rekke jord- og leireskred i det utsatte området. Det er også en reell frykt for at disse kan feie vekk flere landsbyer som ligger i området.

De omtaler også Cotopaxi som «en av verdens farligste vulkaner», og sier at det fredag kom en stor askesky fra krateret. Flere av de tidligere nevnte landsbyene ble innhyllet i den tette asken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.