Frykter strøm av asylsøkere i sommer

Med falske papirer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Politienheten ved Rygge sivile lufthavn i frykter at det vil komme mange asylsøkere med forfalskede papirer utover sommeren.

Etter at Norwegians rute mellom Rygge og Aten åpnet 5. april i år har om lag 20 personer kommet til Rygge med falske papirer. Stort sett er det kurdere, afghanere og iranere som kommer med falske rumenske identitetspapirer Det har også forekommet falske bulgarske og italienske pass. Ett tilfelle av et falskt norsk pass ble oppdaget i forrige uke, skriver Moss Avis.

Politioverbetjent Anders Lia, sjef for kontrollen ved Rygge, er svært bekymret for at tilstrømningen av asylsøker via ruten Aten-Rygge vil eskalere utover sommeren.

- Vi foretar såkalte territorialkontroller ved flyplassen. Den siste tiden har det vist seg at mange kommer med falske ID-kort spesielt fra Romania, sier Lia.

Politienheten ved flyplassen er underlagt Rygge lensmannskontor. De foretar territorialkontroller ved Svinesund, på utenlandsbusser, utenlandstoget, Rygge Sivile Lufthavn og må også bistå lensmannskontoret ved behov. Ifølge politiet er hver enkelt sak med falske papirer meget ressurskrevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer