Frykter studenter som røyker er enkle terrormål - vil gjeninnføre «røykehjørnet»

Vil endre lov fra 1991.

RØYKING: Det er dette franske skoleledere vil unngå; at elever samler seg utenfor skolene, som her ved skolen Lycee Victor Hugo i Paris. Derfor vil de at elevene igjen skal få lov til å røyke på skolens område. FOTO: AP Photo / Jacques Brinon / NTB scanpix
RØYKING: Det er dette franske skoleledere vil unngå; at elever samler seg utenfor skolene, som her ved skolen Lycee Victor Hugo i Paris. Derfor vil de at elevene igjen skal få lov til å røyke på skolens område. FOTO: AP Photo / Jacques Brinon / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Frykten for terror har ikke på noen måte lagt seg i Frankrike, tre måneder etter terroranslagene mot konsertarenaen Bataclan og Stade de France i november, som kostet 129 mennesker livet.

SNPDEN, fagforeningen til de administrativt ansatte i fransk skole, ønsker nå at elever nå skal få lov til å røyke på skolens område igjen, skriver The Local. 

Vil gjenåpne «røykehjørnet»
Siden 1991 har det vært forbudt for franske studenter å røyke på skolens område. Årsaken til at franske skoler nå ønsker å fjerne forbudet er frykt for at elever som står i klynger utenfor skolens område for å røyke er enkle terrormål.

- Vi kommer til å fortsette kampen mot røyking, men om vi sammenligner en Kalasjnikov og en sigarett, så er risikoen rett og slett ikke den samme, sier Michel Richard i SNPDEN til Le Figaro.

Derfor ber skolene nå om lov til å innføre «røykehjørner», anviste plasser på skolens område, der elevene kan røyke. I kjølvannet av terrorangrepene i november har lærernes fagforeninger også fått beskjed om at de bør være varsomme med å la studentene samle seg i store mengder.

Avvist av Helsedepartementet
Richard har skrevet til den franske statsministeren og bedt om at røykeforbudet blir hevet, om så bare midlertidig.

- Hvis det var skyting på en skole og mange mennesker ble drept bare fordi de stod utenfor og røyket, så ville vi vært de første som fikk skylden. Bare fordi vi fulgte loven. Familiene ville sagt at vi ikke var i stand til å beskytte deres barn, sier Richard.

Helsedepartementet avviste i forrige uke fagforeningenes forespørsel, og derfor har de sendt brev til statsminister Manuel Valls, i håp om at han ser annerledes på saken.

Noen rektorer har allerede tatt saken i egne hender, og tillater nå røyking på skolens område.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer