Coronavirus

Frykter stygg coronadom

NHO-direktør Ole Erik Almlid sier til Dagbladet at han tror at kommunene vil følge retningslinjene i den nasjonale veilederen. Dersom det ikke skjer, frykter han at ettertida vil dømme oss stygt.

TRUER: Ole Erik Almlid i NHO truer med å be regjeringen om å ta den nye coroaloven i bruk hvis ikke kommunene retter seg etter de nasjonale veiledningene. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag understreket helseminister Bent Høie at regjeringen fraråder kommuner å innføre egne regler om karantene eller restriksjoner.

Flere Nordland-ordførere som Dagbladet snakket med er positive til den nasjonale veilederen, men ønsker å videreføre karantene for reisende fra Sør-Norge.

NHO-direktør Ole Erik Almlid tror at kommunene vil slutte seg til de nye retningslinjene, men dersom det ikke skjer, truer han med å henstille regjeringen om å ta i bruk coronaloven.

- Nå har vi fått på plass en veileder for hvilke nasjonale smitteverntiltak som gjelder. Jeg tror at dette kommer til å fungere, men dersom det ikke gjør det, så kommer vi til å henstille regjeringen om å gå til Stortinget og be dem benytte coronaloven, sier Almlid til Dagbladet.

- Hva er det som står på spill?

- Det er arbeidsplasser og virksomheter rundt omkring i hele landet. Dersom vi gjør ting som fører til at vi taper enda flere arbeidsplasser, så tror jeg at ettertida kommer til å dømme oss stygt.

Veilederen

I veilederen får kommunene klar beskjed om å unngå tiltak som rammer person- og varetransport eller produksjon i virksomheter innen vedlikehold, forsyningslinjer, reparasjon eller spesialiserte tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer