Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter svindel på båtplasser

Finansminister Per-Kristian Foss fjernet momsen på båtplass fra nyttår. Nå ber han båteierne passe på at de ikke blir svindlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moms på utleiebåtplasser ble fjernet etter store protester sist sommer. Men nå frykter både finansminister Per-Kristian Foss og Jan H. Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund at havneeiere vil ta sjansen på å stikke momsbeløpet i egen lomme.

Beklager

Båtforbundet har allerede avslørt flere slike tilfeller.

Mest graverende var Holmestrand kommune, som først sendte ut krav om havneavgift med moms, pluss åtte prosent prisøkning.

Da de ble gjort oppmerksom på feilen, sendte de ut ny regning uten moms, men med samme sluttbeløp! Prisøkningen på i alt 32 prosent skulle gå til kommunekassa. Da ble det bråk. Og nå beklager rådmann Arne Lunde det hele:

- Jeg har det overordnede ansvaret for feilen, og har nå undersøkt hvordan dette kunne skje. Kommunestyret skal i slutten av juni avgjøre nivået på årets havneavgift - uten moms. Dette burde vært gjort for lenge siden, innrømmer rådmann Lunde.

Også en marina i Østfold er avslørt i å stikke momspengene i egen lomme.

Finansminister Per-Kristian Foss frykter flere slike avsløringer.

Momspoliti

- Ulovlig innkreving av moms er straffbart. Prisstigningen i fjor var på 2,1 prosent. Dersom noen øker prisen mer enn dette, kan det være at de utnytter bortfallet av moms. Dette var en ordning som skulle tilfalle båteierne, ikke marinaeierne, slår Foss fast.

Han har imidlertid ingen planer om å bli momspoliti i kommersielle båthavner i sommer, men oppfordrer båteierne til å protestere dersom regningene blir tilnærmelsesvis like store som i fjor.

Foss håper at båtorganisasjonen vil forfølge saken videre.

- Vi vil følge meget nøye med framover, og håper båteierne kontakter oss dersom de oppdager forsøk på å innkreve moms som ikke lenger finnes, sier generalsekretær Jan H. Syvertsen.

PÅ JAKT: Båtforbundets Jan H. Syvertsen er på jakt etter småbåthavner som ikke har fjernet momsen, eller som krever inn «skjult moms» i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media