Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter svineinfluensa skal utsette Lommemann-saken

Tingrettsdommer Eirik Vikanes tar høyde for at tiltalte Erik Andersen (57) kan bli syk.

KAN BLI TØMT: Tingrettsdommer Eirik Vikanes tar forbehold om at svineinfluensaen kan ramme sal 3 i Follo tingrett de neste fem månedene. Konsekvensen blir at rettssaken mot Erik Andersen (57) til tider kan bli utsatt hvis det rammer flere. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
KAN BLI TØMT: Tingrettsdommer Eirik Vikanes tar forbehold om at svineinfluensaen kan ramme sal 3 i Follo tingrett de neste fem månedene. Konsekvensen blir at rettssaken mot Erik Andersen (57) til tider kan bli utsatt hvis det rammer flere. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
SKI (Dagbladet): Mandag starter den mest omtalte rettssaken i Norge på lang tid i Follo tingrett i Ski i Akershus. 24 mediebedrifter har meldt at de skal dekke rettssaken mot Lommemann-tiltalte Erik Andersen (57) fra Bergen. Dagbladet vil følge rettssaken fra mandag.

Det betyr at omtrent 50 journalister og 20 fotografer vil være tilstede når saken starter i Sal 3 i Follo tingrett mandag. Saken er satt antatt å vare i fem måneder.

Frykter svineinfluensa
I dag inviterte tingrettsdommer Eirik Vikanes og Erling Moe fra Domstoladministrasjonen til et orienteringsmøte om rettssaken. Vikanes tar forbehold om at den herjende svineinfluensaen også vil nå Follo tingretts lokaler der Erik Andersen (57) skal sitte tiltalt de neste fem månedene.

- I disse svineinfluensatider må vi ta forbehold om sykdomsfravær. Det er stor sjanse for at tiltalte eller noen av de andre aktørene i salen vil bli rammet av sykdommen eller andre sykdommer, sier tingrettsdommer Eirik Vikanes til Dagbladet.

- Det er stor sjanse for at det vil skje i løpet av de fem månedene, sa han på orienteringsmøtet.

Kan bli utsatt
Det vil i så fall bety at saken blir utsatt.

Det er satt opp to fagdommere til saken. I tillegg vil det være tre meddommere og én varameddommer til stede. I tillegg møter to representanter fra påtalemyndigheten. Tiltalte Erik Andersen (57) skal ha med seg to advokater som forsvarere i salen.

TILTALT: Erik Andersen (57). Foto: Privat
TILTALT: Erik Andersen (57). Foto: Privat Vis mer

- Det har foreløpig ikke kommet signaler om at noen er syke. Påtalemyndigheten og forsvarersiden har to representanter, så der bør det være dekket i tilfelle sykdom, men vi vet aldri. Konsekvensen vil i så fall være utsettelse underveis, sier Vikanes til Dagbladet.

I tillegg til dette er det oppnevnt 14 bistandsadvokater og to sakkyndige i saken.

To rettssaler
Rettssaken vil i praksis gå over to saler. Det er hovedsalen der aktørene sitter, samt noe presse. Men det vil underveis være videooverføring til nabosalen for å få plass til alle mediene som ønsker å dekke saken.

Erik Andersen er tiltalt for å ha overgrepet seg mot eller forsøkt å overgripe seg mot til sammen 66 gutter fra store deler av Sør-Norge.

I løpet av saken skal alle angivelige ofre som har fylt 16 år eller blir 16 år i løpet av rettssaken inn til vitneavhør. Dette gjelder cirka halvparten av ofrene. Den andre halvparten vil få sitt vitnemål avspilt i et såkalt dommeravhør i salen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media