Frykter sykdomsutbrudd etter flom i Mexico

Hundretusenvis har flyktet fra sine hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Er du eller noen du kjenner rammet av flommen? Tips oss

• Sjekk været i Mexico

Hundretusenvis av mexicanere har flyktet fra sine hjem på grunn av den ødeleggende flommen sør i Mexico. Nå frykter mange plyndring og utbrudd av smittsomme sykdommer.

President Felipe Calderon har beordret hæren og politiet til å opprettholde ro og orden, men lokale radiostasjoner melder at desperate innbyggere har begynt å plyndre butikker for varer.

En uke med kraftig regnvær har fått elvene til å gå over sine bredder, og over 80 prosent av delstaten Tabasco sør i Mexico står under vann. Store deler av byen Villahermosa minner om New Orleans etter orkanen Katrina, med grumsete flomvann som noen steder når helt opp til hustakene.

Nesten alle offentlige tjenester, som drikkevannsforsyninger og offentlig transport, er ute av drift, og over 900.000 av delstatens 2 millioner innbyggere kommer ikke fram til husene sine eller har fått sine hjem oversvømt eller ødelagt.

Tilgangen på mat er dårlig og myndighetene advarer mot mulige utbrudd av kolera og andre vannbårne sykdommer.

- Når så mange mennesker er stuet sammen, er det en fare for at smittsomme sykdommer kan spre seg, sier Meuricio Hernandez fra helsemyndighetene.

FRYKTER EPIDEMI: Hundretusenvis har måttet flyktet fra sine hjem på grunn av flommen i Mexico. Nå fryktes det at forholdene kan forårsake sykdomsutbrudd. Foto: EPA/GILBERTO VILLASANA /SCANPIX
FRYKTER EPIDEMI: Hundretusenvis har måttet flyktet fra sine hjem på grunn av flommen i Mexico. Nå fryktes det at forholdene kan forårsake sykdomsutbrudd. Foto: EPA/GILBERTO VILLASANA /SCANPIX Vis mer

Også driften ved rundt 150 sykehus og klinikker er rammet av flommen.

En person er funnet omkommet i flommen.

(NTB)

FLOM: Her er ett av nabolagene i Villahermosa, en av byene som er hardest rammet av flommen i Mexico.
FLYKTET: Innbyggere i Villahermosa har søkt tilflukt i en katedral.