Donald Trump:

- Frykter teamet består av idioter

Heller ikke president Trump skal angivelig være fornøyd med sitt eget juridiske teams prestasjoner.

SPARKET: Trump-leiren tok natt til mandag avstand fra advokat Sidney Powell, etter at hun kom med flere kontroversielle uttalelser om valget. Foto: AP Vis mer
Publisert

Forrige uke holdt Trumps teamets «elitestyrke» en mye omtalt pressekonferanse på Republikanernes nasjonale hovedkvarter i Washington D.C.

Formålet var igjen å overbevise om at det er begått valgfusk under det amerikanske valget og at Trump er den rettmessige vinneren.

Den kan trygt sies å ikke ha fått den effekten Trump hadde håpet på.

I ettertid har nemlig stadig flere republikanere vendt presidenten ryggen, og enkelte republikanere har gått så langt å omtale oppførselen til Trumps juridiske team som «en nasjonal flause».

Nå hevder en kilde til NBC News at heller ikke Trump selv skal være fornøyd med sitt juridiske teams innsats.

Tar avstand

Under pressekonferansen torsdag hevdet advokat Sidney Powell blant annet at det er en global konspirasjon som til slutt gjorde at Biden stakk av som vinner av presidentvalget.

Hun uttalte videre at Venezuelas tidligere president Hugo Chávez, som døde i 2013, kan ha vært involvert i hacking av datamaskiner som skal ha bidratt til at millioner av stemmer gikk fra Trump til Biden.

KLAR: Tidligere guvernør i New Jersey, Chris Christie, er klar på at president Donald Trump må gi seg. Foto: ABC. Vis mer

Til Trumps nye favorittkanal, Newsmax, uttalte hun også i helga at tre millioner døde personer har stemt i valget.

Hun hevdet videre at Georgia-guvernør Brian Kemp og statssekretær Brad Raffensperger skal ha mottatt penger for å tukle med valgresultatene.

Påstandene har gjort at Trumps øvrige juridiske team nå har tatt avstand fra Powell.

«Sidney Powell praktiserer juss på egen hånd. Hun er ikke en del av Trumps juridiske team. Hun er heller ikke advokat for presidenten på privaten», skriver Trump-advokatene Rudy Giuliani og Jenna Ellis i en uttalelse mandag, norsk tid.

- Ikke imponert

En kilde tett på Trumps team hevder til NBC News at det heller ikke bare er Powell Trump er misfornøyd med.

Omkring 40 minutter ut i Gulianis pressekonferanse torsdag, begynte det å renne en svart flytende væske nedover Trump-advokatens ansikt.

SVETTEN RENNER: Trumps advokat Rudy Giuliani svettet så mye på pressekonferansen at det rant over på sosiale medier. Video: AP Vis mer

På sosiale medier og på nyhetssider verden over, var det spekulasjoner om hva det var som piplet nedover advokatens ansikt, og ikke innholdet i pressekonferansen som tok mye av oppmerksomheten.

- Holder Rudy Giuliani på å smelte? undret nemlig flere Twitter-brukere.

New York Times skrev at de antok det dreide seg om maskara, mens kjendisstylisten Jan Thomas uttalte til Dagbladet at han mener det dreide seg om et helt annet produkt.

Til NBC News skal flere kilder tett på Trump ha uttalt at presidenten er frustrert over både Powell og Gulianis innsats på pressekonferansen og at han videre er bekymret for at hans juridiske team «består av idioter som får ham til å se dårlig ut».

På spørsmål om hvorfor ikke Trump sparker teamet, dersom han er misfornøyd, responderer en av kildene på følgende vis: «hvem vet?», skriver avisa.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer