Frykter teleutflagging

Telenor-ansatte frykter at arbeidsplasser går tapt dersom Telenor slås sammen med svenske Telia. - Dersom deler av virksomheten flagger ut til Sverige, vil det svekke selskapet og samtidig kunne føre til at leveranser til Telenor som i dag går til norske bedrifter, i framtida havner i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sier det mektige Tele- og Dataforbundets leder, Tore Gulbrandsens til Dagbladet.

Han snakker på vegne av mange. Nærmere 10 000 av Tele- og Dataforbundets medlemmer arbeider i Telenor.
Nå frykter de at selskapets hovedkontor flyttes til Sverige:

- Vi har all grunn til å engste oss, sier Gulbrandsen, som frykter at det vil går med Telenor som det gikk med SAS:

- Svenskene fikk i sin tid det skandidaniske flyselskapets hovedkontor. Det er svært utrettferdig og uheldig dersom også Telenors hovedkvarter havner i Sverige, sier han. Og mener det er grunn til å frykte nettopp den utviklingen:

- Svenske Telia er større enn oss, og jeg er redd de vil dra fordeler av det. Nå ber han samferdselsministeren gripe inn:

- For å få mest mulig kontroll over det sammenslåtte teleselskapet, er det viktig at det får sitt hovedsete i Norge. Samferdselsministeren må forlange det - og gjerne betale noe for å få det gjennomført, sier Gulbrandsen.

Taus

Men samferdselsminister Odd Einar Dørum er taus. Seint i går kveld var det hektisk aktivitet på statsrådens kontor. Dørum avviste alle Dagbladets spørsmål om hvordan han nå vil håndtere innspurten i fusjonssamtalene. Men svaret får vi snart, kanskje allerede i dag.

Samferdselsminister Odd Einar Dørum og den svenske næringsministeren Anders Sundstrøm har hele denne måneden møttes i forhandlinger. Som representanter for eierne av de to nasjonale teleselskapene, har de forsøkt å finne fram til en felles plattform for videre forhandlinger mellom selskapene.

I går fikk Dørum Telenorstyrets syn på viktige spørsmål som:

  •  Hvor hovedkvarteret bør ligge.
  •  Hvem som er tiltenkt jobbene som styreleder og toppsjef.
  •  Og hvor ulike forretningsområder bør plasseres.

Styreleder Arnfinn Hofstad nekter å offentliggjøre svarene for andre enn statsråden.

Det er klart at det blir ingen fusjon dersom Telia og Telenor ikke blir likeverdige partnere.

Vi kommer med mer snart.