Frykter Terje er drept

Politiet har de siste dagene fått nye opplysninger i saken omkring forsvinningen til den 18 år gamle Terje Skogen fra Rena. Politiet velger likevel fortsatt å uttrykke seg forsiktig om etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at savnet-meldingen kom 11. mai i fjor er saken blitt etterforsket som en forsvinningssak. All den tid det ikke finnes noe lik eller åsted for en eventuell forbrytelse, vil politiet offisielt fortsatt ikke karakterisere saken som en kriminalsak. Så lenge Skogen ikke er funnet og obdusert, kan ikke politiet snakke om drap. Men i lokalmiljøet florerer ryktene, og en hel del av disse har også kommet politiet for øre.

Narkotikamiljø

Det lokale politiet har fått bistand av to etterforskere fra Kriminalpolitisentralen, og etterforskningen rettes mot narkotikamiljøet i Østerdalen og på Hedemarken, opplyser lensmann Per Ravnkleven i Åmot til NTB. Ingen er pågrepet eller siktet i saken.

- Jeg føler meg nå nokså sikker på at vi skal komme til bunns i denne saken, sier Ravnkleven, etter at politiet lenge famlet i blinde og gjennomførte omfattende søk i det området der Terje Skogen angivelig sist ble observert.

Terje Skogen kjørte bil rundt i Elverum-distriktet sammen med to kamerater den dagen han forsvant. De to kameratene hevder at Skogen gikk ut av bilen og sist ble sett da han bega seg innover en skogsbilvei.

Mangler motiv

Den forsvunne 18-åringen hadde ei mindre narkotikagjeld da han ble meldt savnet. Gjelda var likevel ikke større enn han kunne håndtere. Han skal heller ikke ha vært i konflikt med spesielle personer.

- Vi har ikke noe motiv og ikke noe lik, men begynner likevel å danne oss et inntrykk av hva som kan ha skjedd. Etterforskningen fortsetter til vi har en konklusjon, sier lensmann Per Ravnkleven.

(NTB)