Frykter terror-angrep i Hamburg

Politiet leter intenst etter tre menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Hamburg foregår nå en gigantisk terrorjakt etter tre menn. De tre mennene ble overhørt mens de sto på en bussholdeplass i bydelen St. Pauli.

Vitnet plukket opp følgende bruddstykker fra samtalen:

«Vi trenger ikke å frykte for noe. I morgen står vi foran Allah som helter», skal den ene av dem ha sagt. Deretter gikk de på bussen. En av mennene bar på en ryggsekk.

Tror de var arabere

Personen som overhørte samtalen, meldte umiddelbart fra til politiet. Hendelsen skjedde onsdag kveld rundt klokka halv ni. Mennene gikk på bussen på holdeplassen Holstenstrasse og gikk av bussen igjen i bydelen Bahrenfeld.

Ifølge den tyske avisa Bild har de tre mennene arabisk utseende og snakker arabisk.

I går var det nærmest unntakstilstand i den tyske byen. Politiet offentliggjorde bilder av de mistenkte fra et overvåkingskamera på bussen. Tusen politifolk gjennomsøkte busser, sperret gater og stoppet personer som opptrådte mistenktelig eller hadde et utseende som kunne passe med bildene fra overvåkingskamera.

Leter i blinde

MISTENKTE: Sent i går kveld offentliggjorde tysk politi disse bildene av de mistenkelige mennene som snakket om heltegjerninger som belønnes av Allah. Foto: SCANPIX
MISTENKTE: Sent i går kveld offentliggjorde tysk politi disse bildene av de mistenkelige mennene som snakket om heltegjerninger som belønnes av Allah. Foto: SCANPIX Vis mer

Men til nå har politiet ingen spor etter de tre mennene, som de frykter kan være selvmordsbombere. I dag er bildene av de mistenkte på trykk i en rekke tyske aviser, og politiet ber publikum om å melde fra hvis de tror de vet hvem mennene er.

Rundt 25 vitner skal ha kontaktet politiet med tips.

Bildene viser to nybarberte unge menn og en mann med skjegg og beret på hodet.


- Vi vil ha tak i disse mennene og se i ryggsekken deres, sier visepolitimester Michael Daleki til Bild.
\'

Ingen konkrete mistanker

Politiker Udo Nagel ber innbyggerne i den store byen om å forholde seg rolig og unngå panikk.

- Vi har ingenting som tyder på et angrep, sier han.

- Byens borgere kan ta t-banen, trikken og bussen uten frykt.

Politimester Werner Jantosch sier også at politiet enda ikke vet hva mennene virkelig snakket om.

- Det kan dreie seg om en misforståelse. Kanskje melder mennene seg selv til politiet, sier han.

Det er bare noen dager siden marokkaneren Mounir El Motassadeq ble dømt i retten i Hamburg. El Motassadeq var med på å forberede angrepet mot New York 11. september 2001 og kjente til planene til Mohammed Atta, en av kaprerne som tok over fire fly for å krasje dem i bygninger. Angrepene mot London har fått politiet i Hamburg til å øke beredskapen.