Frykter terror i Blücher-saken

HELSINGBORG (Dagbladet): Rettssaken mot Erik Blücher ble i går forsinket fordi politiet fryktet terroranslag. - Det er framkommet et trusselbilde mot oss, men innholdet er hemmeligstemplet, så jeg kan ikke si noe om det, sa Erik Blücher til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Saken skulle etter planen ha startet fra morgenen i går, men ble utsatt. Retten ble først satt igjen klokka 13.00, men da med et betydelig strengere vakthold. Alle som skulle inn i rettssalen ble kroppsvisittert og sjekket med metalldetektorer. I tillegg voktet flere væpnede politifolk enn tidligere inngangen og korridorene i Helsingborgs tingsrätt.

Årsaken til den skjerpede sikkerhetskontrollen er at det i løpet av natta eller morgentimene i går skal ha kommet trusler mot vitner og tiltalte.

- Vi har fått informasjoner om at sikkerheten var i fare, sier dommer Gerd Strömberg, men hva slags informasjoner det dreier seg om vil hun ikke svare på.

Ladd situasjon

Politiet har også tidligere vært kritisk til sikkerhetstiltakene i forbindelse med saken, og reagerte da ti- tolv nynazister i går morges møtte i Helsingborgs tingsrätt for å følge saken fra tilhørerbenken.

- En mann som i likhet med hovedtiltalte Erik Nilsen (Blücher) sier at man skal gå fra ord til handling, tiltrekker seg jo motstandere. Det ligger i sakens natur at dette er en ladd situasjon, sier statsadvokat Sven-Erik Alhem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer