Frykter terror i Tyskland

Tyske myndigheter frykter et terrorangrep av samme type som rammet storbyen Mumbai i 2008.

DREPTE 166: 26. november 2008 ble 166 personer drept under et terrorangrep mot en togstasjon i Mumbai. Tysk politi frykter liknende angrep er under planlegging i Tyskland. FOTO: AFP PHOTO/
DREPTE 166: 26. november 2008 ble 166 personer drept under et terrorangrep mot en togstasjon i Mumbai. Tysk politi frykter liknende angrep er under planlegging i Tyskland. FOTO: AFP PHOTO/Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gang ble 166 mennesker drept da en gruppe ytterliggående islamister sprengte bomber og skjøt med håndvåpen forskjellige steder i byen.

I Tyskland tar politiet nå forholdsregler for å unngå et lignende scenario, ifølge innenriksminister Thomas de Maizière.

- Det vi forbereder oss på, er at terrorister som kommer fra utlandet, kan utføre et angrep kort etter ankomst. De kan rette det mot en bygning eller en offentlig plass, vel vitende om at det ikke er sikkert at de vil overleve, sier ministeren til kringkasteren ZDF.

Det er ikke første gang det kommer meldinger om at denne typen terrorangrep kan være planlagt i Europa. I forrige måned kom myndighetene i flere europeiske land med lignende advarsler.

(NTB)