Frykter terror-kampanje mot bompenger og fartsbøter

Ny brevbombe i Storbritannia i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I formiddag eksploderte et brev eller en pakke på et kontor i Oaklands Business Centre i Wokingham. To menn i 30-åra ble skadd av brevbomben, som førte til at hele bygningen måtte evakueres.

Det skjedde bare et døgn etter at et kontor midt i London ble rammet av en tilsvarende eksplosjon, da en kvinne fikk lettere skader. Politiet mener det er for tidlig å spekulere om en mulig sammenheng mellom de to hendelsene.

Sky News påpeker imidlertid et påfallende likhetstrekk: begge firmaene som er rammet av brevbombene kan relateres til virksomhet som berører bilister. London-kontoret, som tilhører firmaet Capita, administrerer bompenger i den britiske hovedstaden, mens dagens bombe var myntet på konsulentselskapet Vantis. Sistnevnte skal ha oppgaver knyttet til innkreving av fartsbøter.

Ingen er pågrepet etter bombeangrepene, noe som gjør at britene frykter at de to brevene bare er starten på en kampanje mot tilsvarende selskaper, ifølge Sky News.

Angrepene blir nå etterforsket av Scotland Yards antiterrorisme-enhet, melder BBC.

Ingen av ofrene skal ha blitt alvorlig fysisk skadd.

SPRER FRYKT: I går eksploderte et brev sendt til et bompengeselskap i London sentrum. Dagens angrep kan bety at brevbombene er starten på en kampanje. Foto: SCANPIX/EPA
SPRER FRYKT: I går eksploderte et brev sendt til et bompengeselskap i London sentrum. Dagens angrep kan bety at brevbombene er starten på en kampanje. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer