Valg

- Frykter terror mer enn invasjon

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) mener Senterpartiets krav om å flytte hærens helikoptre tilbake til Bardufoss er galskap.

HELIKOPTER STRID: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen mener det er galskap å flytte hærens helikoptre tilbake til Bardufoss. - Vi trenger helikoptrene til spesialstyrkene. Foto: Audun Braastad / NTB
HELIKOPTER STRID: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen mener det er galskap å flytte hærens helikoptre tilbake til Bardufoss. - Vi trenger helikoptrene til spesialstyrkene. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

- Gjørv-kommisjonen (den regjeringsnedsatt kommisjon som gransket terrorangrepene mot Norge den 22. juli 2011, red.anm.), konkluderte med at kontra-terror beredskapene var for dårlig. Derfor vil det være den reneste galskap å flytte Bell-helikoptrene tilbake til Bardufoss, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Tidligere i år foreslo Sp's forsvarspolitiske talskvinner, Sandra Borch og Liv Signe Navarsete, at helikoptrene som er flyttet fra Bardufoss til Rygge, flyttes tilbake til Bardufoss.

Frykter terrorangrep

Borch mener Erna Solbergs regjerning har nedprioritert helikopter til Hæren.

- Det godtar ikke Senterpartiet og derfor tar vi grep, sier Sandra Borch.

Forsvarsminister og finnmarking Frank Bakke-Jensen mener det er større fare for et terrorangrep i Norge, enn en militær invasjon i Nord-Norge.

- Det er feil at vi nedprioriterer hæren. De får nye helikoptre i 2024. Nå bruker helikopterressursene der de trengs mest. Det er å la spesialstyrkene trene og øve med helikoptre, sier Bakke-Jensen.

Forsvarsministeren mener Senterpartiet forsøker å fremstille det som om dagens regjering svikter beredskapen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer