- Frykter terror mot Old Trafford

Ti personer ble i går pågrepet i Storbritannia, mistenkt for å ha planlagt terrorhandlinger. Ifølge britiske aviser kan Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford være et av terrormålene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Det er avisene The Sun og The Times som i dag skriver at fotballarenaer kan ha vært målet for de ti mennene som er pågrepet av britisk terrorpoliti. Ifølge The Sun skal flere av de arresterte ha billetter til Manchester Uniteds hjemmekamp mot Liverpool førstkommende lørdag. Også den seriøse avisa The Times skriver at politiet frykter at målet var et attentat mot en av byens to Premier League-arenaer.

Manchester United bekrefter at de har snakket med politiet, men sier at det kun dreide seg om normale sikkerhetstiltak rundt kampen.

- Vi har ikke blitt fortalt at Old Trafford er mål for et terrorangrep, sier United-talsmann Phil Townsend ifølge Sky News.

Stor aksjon

Manchester United har i snitt over 68000 tilskuere på sine hjemmekamper. Et terrorangrep mot en fotballarena er skrekkscenariet for politiet. På flere arenaer er sikkerheten skjerpet, men ved flere arenaer er det lett å komme inn med ryggsekker eller vesker uten å bli sjekket.

Over 400 politimenn deltok i aksjonen som beskrives som et ledd i Storbritannias kamp mot terror. De arresterte skal være irakiske kurdere og nordafrikanere. Totalt skal minst sju adresser ha blitt gjennomsøkt. De pågrepne satt i natt i avhør. Ingen offisielle politikilder ville i natt si noe om hva de mener kan ha vært eventuelle mål for terrorhandlinger.

- Jeg er klar over at det er spekulasjon, men vi kan ikke si noe om etterforskningen eller si noe nærmere om hva vi mener kan ha vært målet for eventuelle terrorhandlinger, sier politiinspektør David Watten ved Greater Manchester Police til The Times.

Kjøpesenter

Ifølge The Times kan et annen mulig terrormål ha vært et av Manchester store kjøpesenter. Byens to største senter har alene 27 millioner kunder i løpet av et år. Men avisa The Guardian skriver i dag at det er større sannsynlighet for at fottballstadioen var målet. De skriver også at kilder i politiet prøver å dempe ned sakens viktighet.

De pågrepne, ni menn og en kvinne, kan bli holdt i opptil fjorten dager uten siktelse. Britisk politi har etter terrorbombene i Madrid foretatt en rekke arrestasjoner både i London og i resten av landet. Det er også satt i gang plakatkampanjer på T-banen. Også de islamske menighetene i Storbritannia har gått offentlig ut og oppfordret sine medlemmer til å gå til politiet dersom de har opplysninger. Flere av de islamske trossamfunnene i Manchester gikk i går kveld ut med pressemeldinger om at de arresterte ikke hadde noen tilknytning til deres menighet.

TATT: Sju av de arresterte, som er av nordafrikansk og irakisk-kurdisk opprinnelse, ble pågrepet under en aksjon i Manchester-området.
TERRORMÅL: Lørdagens toppkamp mellom Manchester United og Liverpool skal ha vært terroristenes mål. Både John Arne Riise og Ole Gunnar Solskjær er på lagene.