Frykter terror-reprise

For andre dag på rad vurderer British Airways å kansellere flyet til Washington. Terrorfrykten har ført til store forsinkelser i flytrafikken til USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

British Airways har flere daglige avganger Washington, men de siste dagene har det vært så som så med rutetilbudet. I går ble 14.05-flyet med 180 passasjerer om bord, kansellert.

British Airways vil ikke bekrefte at terrorfrykt holdt flyet på bakken, men sier at avgjørelsen var basert på sikkerhetsinformasjon fra den britiske regjeringen.

Ledelsen i selskapet vurderer nå om de også skal avlyse ettermiddagens fly til Washington, melder BBC.

Jagerfly

British Airways har hatt flere problemer med sine USA-flygninger de siste 48 timene. Nyttårsaften ble amerikanske jagerfly satt på vingene for å eskortere et BA-fly inn til Dulles lufthavn. Returen ble over tre timer forsinket fordi amerikanske luftfartsinspektører ville sjekke enkeltpassasjerer.

Samme dag ringte amerikanske luftfartsmyndigheter til Mexico med beskjed om at Aeromexicos flight 490 ikke ville få landingstillatelse nyttårsaften og første nyttårsdag. De første rapportene tydet på at flyet hadde tatt av da beskjeden kom, men det viste seg å ikke stemme.

USA har hevet terrorberedskapen i landet til det nest høyeste nivået. Årsaken er frykt for at al-Qaida skal bruke passasjerfly i nye terrorangrep.

I forrige uke ble seks fly fra Air France nektet landingstillatelse. Nå viser det seg at navneforvirring var årsaken.

Et barn blant passasjerene skal ha hatt samme navn som en mistenkt terrorist, opplysningene er ikke bekreftet offisiellt.

USA har krevd at enkelte fly til landet skal ha bevæpnede vakter om bord, også SAS-fly. Men norske myndigheter vil foreløpig ikke etterkomme kravet, og foreslår heller å skjerpe kontrollen på norske flyplasser.

BAK PIGGTRDÅD: Et British Airwaysfly på et avgrenset område av Heathrow i London.