Joe Biden tar over etter Donald Trump

Frykter terrorister blant vaktene

Utvider bakgrunnssjekken av Nasjonalgarde-soldater foran innsettelsen.

VAKT: Nasjonalgarden (det amerikanske heimevernet) stiller med vaktstyrker under presidentinnsettelsen 20. januar. Her fra Washington D.C. i går. Foto: David Ryder / Getty / AP / NTB
VAKT: Nasjonalgarden (det amerikanske heimevernet) stiller med vaktstyrker under presidentinnsettelsen 20. januar. Her fra Washington D.C. i går. Foto: David Ryder / Getty / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ryan McCarthy, som har ansvaret for hæren i det amerikanske forsvarsdepartementet, har samtykket til å foreta en ekstra bakgrunnssjekk av Nasjonalgarde-medlemmene som skal holde vakt når Joe Biden innsettes som president 20. januar, «for å sikre at de utkommanderte medlemmene ikke sympatiserer med hjemlige terrorister».

Det kommer fram av utskriften av en samtale mellom demokratrepresentanten Jason Crow og McCarthy, som er publisert av førstnevnte på Twitter og omtalt på sida Military.com.

«Mulig trussel»

«McCarthy ga uttrykk for at forsvarsdepartementet er klar over en mulig trussel fra potensielle terrorister i dagene før og på innsettelsesdagen, og jobber med lokale og føderale politistyrker for å koordinere sikkerhetstiltak», lyder det i Crows utskrift.

Av det samme skrivet går det fram at minst 25 terrorsiktelser er tatt ut etter angrepet mot Kongressen onsdag.

Flere veteraner fra militæret er identifisert blant deltakerne i angrepet, som kostet fem menneskeliv.

Hadde penn

Crow, som selv er tidligere elitesoldat i hæren, var blant kongressmedlemmene som måtte søke dekning da horder av inntrengere tok seg inn på Capitol Hill, i et forsøk på å hindre Kongressen i formelt å godkjenne Biden som president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer