Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter terroriststempel

Muslimer i Oslo frykter å bli sett ned på etter terrortrusselen mot Norge. - Ekte muslimer er ikke terrorister, sier Mustafa Gultekin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Muslimene Dagbladet snakket med på Grønland i Oslo i går, var overrasket over terrortrusselen mot Norge. Om trusselen virkelig var ment rettet mot Norge eller ikke, er det delte meninger om.

- Mange fordommer

- Jeg tror aldri at de som framsatte trusselen, mente Norge. De måtte mene Danmark på grunn av landets støtte til USA under Irak-krigen. Landene er veldig lette å blande sammen, mener Abdilahi Hussein fra Somalia.

Han diskuterte terrortrusselen med kamerater på en kafé på Grønland da Dagbladet snakket med ham.

- Norge har spilt en stor rolle i Midtøsten, og prøvd å skape fred. Jeg tror Norge har satt seg i respekt, mener Hussein.

Han er redd for at folk i Norge nå skal se på alle muslimer som terrorister.

- Det er mange fordommer mot muslimer blant nordmenn, hevder han.

Mustafa Gultekin (23) arbeider ved Ankara dagligvare på Grønland. Sammen med sin kone Ayda (23) tar han sterk avstand fra truslene.

Fundamentalister

- Det er gale mennesker som snakker slik. Enten de er muslimer eller ikke, så er de gale. Ekte muslimer er ikke terrorister, mener Mustafa.

- Det er veldig dumt at noen kommer med slike trusler. De som gjør dette, ødelegger for muslimer over hele verden, også i Norge. Disse menneskene er fundamentalister, sier Ayda.

Hvorfor nettopp Norge ble utpekt, mener de er vanskelig å si. Mustafa er sikker på at det var Norge terroristene mente. Ayda peker på Norges engasjement i både Israel og Afghanistan som en mulig årsak.

- Jeg frykter at det som har skjedd kan føre til økt diskriminering. Jeg er redd for at vi muslimer vil bli sett stygt på når vi går på gata, sier Ayda.

FRYKTER REAKSJONER: Mustafa Gultekin (23) og kona Ayda (23) med sønnen Mehmet Akif på armen er redd for at muslimer skal bli diskriminert på grunn av truslene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media