Coronavirus i Norge:

Frykter tida fram mot påske

Vinterferien, påska, 17. mai og sommerferien: Slik tror helsedirektør Bjørn Guldvog at Norges befolkning kan leve livet sitt framover.

PÅSKA: Helsedirektør Bjørn Guldvog tror vi må leve med betydelige tiltak i påska. Reporter: Frode Andresen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektør Bjørn Guldvog har enset en overoptimisme i befolkningen. Særlig før det ble oppdaget et utbrudd med den britiske virusvarianten i Nordre Follo. Nå er selv hans mest optimistiske framtidsutsikter ikke fullt så optimistiske lenger.

- Jeg tror nok at mange nå har oppfattet alvoret. I hvert fall dem som bor i områdene omkring Nordre Follo og Oslo. Det er en alvorlig situasjon, hvor vi må få bedre oversikt for å forsikre oss om at vi tar de riktige stegene framover med tanke på å ivareta folks helse på en god måte, sier Guldvog til Dagbladet.

I best fall, mener Guldvog, kan det være mulig å lette på mange av tiltakene i løpet av sommerferien. Men i verste fall kan vi bli nødt til å stå i denne situasjonen ut året, og kanskje lenger enn det.

- Vi lengter alle etter et virusfritt samfunn, men vi må passe på at vi ikke snubler på oppløpet og tror at vi er kvitt problemet før vi egentlig er det. Det kan føre til at vi får en mye brattere oppoverbakke å gå den siste fasen av pandemien.

Tre utfall

Helsedirektøren vil gi Norges befolkning et innblikk i hvordan han ser for seg at tiltaksnivået i Norge kan utvikle seg de neste månedene, men først vil han understreke at tida framover er sterkt preget av usikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer