Frykter tv-program

Terje Søviknes har sendt en faks til Brennpunkt-redaksjonen før de sender et intervju med 17-åringen han hadde sex med på FpUs landsmøte. Han føler seg lurt til å delta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søviknes skriver i faksen at han holder NRK juridisk ansvarlig hvis 17-åringen kommer med injurierende påstander og feilaktige opplysninger om ham i programmet, melder P4 nyhetene.

Faksen er sendt gjennom hans advokat tidligere i dag.

- Jeg har sett programmet og vil gjerne ha det stanset. Jeg har derfor sendt en faks til NRK der jeg gjør det klart at jeg holder dem ansvarlig for alt som denne jenta sier i intervjuet, sier Søviknes.

- Ble lurt

Søviknes deltar i Brennpunkt i kveld, men sier han ble lurt til å være med.

- Jeg hadde en avtale med fakta-redaksjonen i NRK. De skulle følge meg i et halvt år og lage et program om ordføreren Terje Søviknes. Deretter skulle programmet handle om det som hendte på FpU-landsmøtet i Langesund. At denne jenta skulle stå frem og bli intervjuet dukket først opp helt på slutten, sier Søviknes til P4.

Han tror ikke NRK vil stoppe Brennpunkt etter å ha fått faksen fra ham, og han sier at han gruer seg til programmet.

- Det er aldri hyggelig å få privatlivet sitt brettet ut på tv på denne måten. Tv er et sterkt medium, og jeg kan ikke si jeg gleder meg til i kveld, sier han til P4.

Saken henlagt

Jenta var 16 år da hun angivelig skal ha blitt seksuelt misbrukt av Søviknes. Etter at saken ble kjent, er den politietterforsket. Konklusjonen fra statsadvokaten er at Søviknes ikke kan tiltales, og saken mot ham er henlagt.

I intervjuet, som sendes på NRK i kveld, hevder jenta at Terje Søviknes visste at hun bare var 16 år da hun var på FpU-landsmøtet i fjor. Søviknes har forklart at han trodde jenta var over 18 år.

Selv om den mye omtalte tenåringen ikke går i detalj om hva som skal ha skjedd, erkjenner hun at hun var full da det angivelige overgrepet skal ha funnet sted. Hun forteller, ifølge VG, at hun ikke var betatt av eller forelsket i Søviknes.

- Det er ekkelt, sier hun.

Takket

Hun sier hun ble med Søviknes opp på et hotellrom fordi hun ble smigret da han inviterte henne på nachspiel sammen med flere stortingsrepresentanter.

Morgenen etter den mye omtalte natta skal Søviknes ha takket jenta for gårsdagen i frokostsalen på hotellet.

ERKJENTE SEKSUELT FORHOLD: Terje Søviknes erkjente at han hadde hatt et seksuelt forhold til ei 16 år gammel jente på NRKs Redaksjon 21. Han møtte med sin advokat Oscar Ihlebæk.