Frykter tyfonen skal treffe atomkraftverk

Mimst 13 omkomne i Japan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 13 mennesker er meldt omkommet etter at en kraftig tyfon feide inn over Japan onsdag morgen.

Myndighetene sier dødstallet trolig vil stige.

Tyfonen Wipha, som er den sterkeste som har rammet Japan på ti år, var onsdag på vei mot atomkraftverket Fukushima, som ble ødelagt under jordskjelvet og tsunamien i 2011, etter først å ha rammet Tokyo.

Skoler er stengt, hundrevis av flygninger og lyntogavganger er kansellert og tusener av mennesker er evakuert etter at tyfonen traff Tokyo tidlig på morgenen lokal tid.

Tokyo unnslapp Likevel slapp hovedstaden større skader.

 ET HJEM:  Mannen i forgrunnen (i blå skjorte) ser på resten av et hus som ble knust av tyfonen Wilpa på øya Izu Oshima sør for Tokyo. FOTO: Kyodo News/AP/NTB SCANPIX.
ET HJEM: Mannen i forgrunnen (i blå skjorte) ser på resten av et hus som ble knust av tyfonen Wilpa på øya Izu Oshima sør for Tokyo. FOTO: Kyodo News/AP/NTB SCANPIX. Vis mer

Myndighetene frykter at tyfonen skal ramme atomkraftverket i Fukushima på sin vei nordover, og arbeidere var onsdag i gang med å iverksette tiltak for å hindre videre ødeleggelser.

Wipha har en vindhastighet på over 55 meter per sekund i sin kjerne og bringer med seg et kraftig regnvær.

(NTB-Reuters-DPA).

 SLAPP BILLIG:  Tyfonen vrengte paraplyer i forretningsstrøket i Tokyo i formiddag lokal tid, men den japanske hovedstaden slapp billig fra herjingene til tyfonen Wipha. FOTO: Toru Hanai, Reuters/NTB SCANPIX.
SLAPP BILLIG: Tyfonen vrengte paraplyer i forretningsstrøket i Tokyo i formiddag lokal tid, men den japanske hovedstaden slapp billig fra herjingene til tyfonen Wipha. FOTO: Toru Hanai, Reuters/NTB SCANPIX. Vis mer