BEKYMRET: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: Sara Johannessen/SCANPIX
BEKYMRET: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: Sara Johannessen/SCANPIXVis mer

Frykter uoppklarte drap på grunn av manglende ressurser

Politiet i Oslo er bekymret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for drapsetterforskerne i Oslo, politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sier framdriften i etterforskningen av flere alvorlige drapssaker ikke er forsvarlig.


Til tross for at Volds- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt fikk tilført 16 nye hjemler i fjor, sliter seksjonen med et uvanlig høyt arbeidspress for tiden. I alt fire drapssaker er under etterforskning i tillegg til mange andre oppgaver.

- I en slik situasjon makter vi ikke å ha en forsvarlig fremdrift i sakene være, sier Rohde til Aftenposten.no.

Det brutale knivdrapet på Vegard Bjerck på Skøyen den 18. desember i fjor tar mye ressurser fra politiet. Også drapet på Geir Stene den 26. januar står uoppklart.

Allerede i midten av januar kommenterte Rohde vanskelighetene i avdelingen. Mens etterforskerne, som er blant landets mest erfarne, tidligere stilte opp og jobbet overtid frivillig, er denne kulturen nå blitt borte. Rohde sa da at hun i større grad enn før må beordre tjenestemenn til overtidsarbeid.

- Vi har en avdeling som ikke er dimensjonert for en normaltilstand engang. Når vi nå har fått flere drap tett på hverandre - hvorav to av dem er med ukjent gjerningsmann - får vi en uforsvarlig fremdrift fordi vi er for få folk, sier tillitsvalgt Knut Egil Hessevik til avisen.

(NTB)

 

UOPPKLART: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo fredag bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua. Foto: Morten Holm/SCANPIX
UOPPKLART: Politiinspektør Hanne Kristin Rohde viste på en pressekonferanse i politihuset i Oslo fredag bilde av Geir Stene som ble funnet drept i sin mors leilighet på Haugenstua. Foto: Morten Holm/SCANPIX Vis mer