Frykter utbrent bygning raser

Flere evakueringer i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire nye personer ble natt til mandag evakuert i forbindelse med brannen i Skuteviksbodene i Bergen. Politiet er redd for at en av de utbrente bodene skal rase sammen.

Avgjørelsen om å evakuere de fire ble tatt klokken 00.09 mandag.

- De evakuerte bor i en bygning like ved en av de mest brannherjede bodene. Vi frykter at denne skal rase sammen og ta med seg nabobygninger, forteller operasjonsleder Oddvar Nordfonn i Hordaland politidistrikt til NTB.

Fra før er tolv personer ble evakuert fra de brennende bygningene og en nabobygning.

Det var i 4-tiden natt til søndag at brannvesen og politi ble varslet om brannen i de verneverdige husene. Da brannvesenet kom til stedet, var en av bodene allerede overtent, og brannen hadde spredd seg til totalt fire av de fredede bodene.

(NTB)

• Les også: 30 band har mistet alt utstyr i brannen

FRYKTER RAS:Tolv personer måtte evakueres etter en kraftig brann i fire bygninger i Sandviken i Bergen natt til søndag. Brannvesenet opplyset at de hadde kontroll over brannen kort tid før kl. 09.30 søndag morgen. Nå er fire til evakuert i frykt for at ett av byggene skal rase sammen og ta med seg nabohus. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FRYKTER RAS:Tolv personer måtte evakueres etter en kraftig brann i fire bygninger i Sandviken i Bergen natt til søndag. Brannvesenet opplyset at de hadde kontroll over brannen kort tid før kl. 09.30 søndag morgen. Nå er fire til evakuert i frykt for at ett av byggene skal rase sammen og ta med seg nabohus. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
LANGVARIG: Slukningsarbeidet varte fra 04-tida og ut til utpå formiddagen søndag.